Allesbeterwetenschappers | expo Bart Schoofs | Warm Alarm

In deze expo drijft Bart Schoofs de spot met alle internetklimaatexperten, beoefenaars van klimaatclichés, en huis – tuin – en -keukenklimatologen. Via QR-codes is er een link bij elke illustratie naar de podcast Buiten het boekje met schrijfster Tine Hens.

Bart Schoofs (1969) studeerde toegepaste grafiek van 1988 tot 1992 aan het Sint-Lukasinstituut Brussel. Hij woont nu in Leuven en tekende voor verschillende tijdschriften en kranten waaronder De Standaard, Knack en De Morgen Magazine. Daarnaast illustreerde hij een paar boeken waaronder het laatste Het is de schuld van de Chinezen van Tine Hens.

Je kan de expo bezoeken in de Bib Leuven Tweebronnen tijdens de openingsuren. De expo staat opgesteld ter hoogte van de infobalie aan de inkom.

Expo in het kader van Warm Alarm, een stadsbreed programmma dat tussen 22 en 25 april de urgentie van de klimaatcrisis zichtbaar maakt. Warm Alarm koppelt een artistiek programma aan straffe lezingen, interessante podcasts, workshops, wandelingen en fietstochten langs inspirerende oplossingen. 

Bart Schoofs Warm Alarm