De leeskring van de Bib Leuven

Ontmoetingen in het rustige decor van de bibliotheek, met een kopje koffie en een zoetigheidje en onder leiding van een zeer deskundige moderator.

Geïnteresseerde lezers kunnen tussen oktober en mei jaarlijks een vijftal keer deelnemen aan een leeskringontmoeting. Die ontmoetingen gaan door in een ontspannen sfeer, in het rustige decor van de bibliotheek, met een kopje koffie en een zoetigheidje en onder leiding van een zeer deskundige moderator.

De titelkeuze is gevarieerd: oorspronkelijk Nederlandstalig naast vertaald werk, recente romans en (veel) ouder werk, prijswinnaars en wat minder bekende titels. Geëngageerde lezers praten ook wel een mondje mee.

Voor wie? Je leest graag een goed boek en je hebt daar nadien ook een mening over. En je bent best wel eens benieuwd naar wat anderen over datzelfde boek denken, want je weet dat andere lezers je dingen kunnen laten ontdekken die je misschien zelf bij het lezen gemist hebt. Of ze bezorgen jou een verfrissend nieuwe kijk op een boek, omdat blijkt dat ze er dingen heel ànders in gelezen hebben dan jijzelf. Koudwatervrees is niet nodig, alle meningen mogen aan bod komen.

De leeslijst van werkjaar 2021-2022:

• Zaterdag 2 oktober 2021: 'Herfst' - Ali Smith
  • Zaterdag 27 november 2021: 'De avond is ongemak' - Rijneveld
  • Zaterdag 29 januari 2022: 'Het lijden van de jonge Werther' - Johann Wolfgang Goethe / 'Madame Bovary' - Gustave Flaubert
  • Zaterdag 26 maart 2022: 'Confrontaties' - Simone Atangana Bekono
  • Zaterdag 21 mei 2022: keuze deelnemers