De leeskring van de Bib Leuven (volzet)

Ontmoetingen in het rustige decor van de bibliotheek, met een kopje koffie en een zoetigheidje en onder leiding van een zeer deskundige moderator.

Geïnteresseerde lezers kunnen tussen september en mei jaarlijks een vijftal keer deelnemen aan een leeskringontmoeting. Die ontmoetingen gaan door in een ontspannen sfeer, in het rustige decor van de bibliotheek, met een kopje koffie en een zoetigheidje en onder leiding van een zeer deskundige moderator.

De titelkeuze is gevarieerd: oorspronkelijk Nederlandstalig naast vertaald werk, recente romans en (veel) ouder werk, prijswinnaars en wat minder bekende titels. Geëngageerde lezers praten ook wel een mondje mee.

Voor wie? Je leest graag een goed boek en je hebt daar nadien ook een mening over. En je bent best wel eens benieuwd naar wat anderen over datzelfde boek denken, want je weet dat andere lezers je dingen kunnen laten ontdekken die je misschien zelf bij het lezen gemist hebt. Of ze bezorgen jou een verfrissend nieuwe kijk op een boek, omdat blijkt dat ze er dingen heel ànders in gelezen hebben dan jijzelf. Koudwatervrees is niet nodig, alle meningen mogen aan bod komen.

De leeskring van het werkjaar 2020 - 2021 is volzet. In juni 2021 heropenen we de inschrijvingen.

De leeslijst van werkjaar 2020-2021:

• zat 26 september: Candide, of Het optimisme Voltaire
  • zat 28 november: Herfst Ali Smith