De Schrijfwijzen/Het Groot Dictee Heruitgevonden

Speel je mee?

Nadat het Groot Dictee der Nederlandse Taal in 2016 na 26 jaar van het scherm verdween, ontstond Het Groot Dictee Heruitgevonden, dit jaar herdoopt als ‘De Schrijfwijzen’. Een speels alternatief waarbij niet enkel correcte spelling van belang is. Taalcreativiteit en stalen zenuwen zijn even cruciaal om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Vorig jaar stapten al 60 bibliotheken mee in het dictee-verhaal, dit jaar gaan we voor minstens even goed.

Wat valt er te winnen?

Toffe prijzen en eeuwige roem. De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen, die midden januari plaatsvindt. De grote winnaar gaat aan de haal met een exclusieve Belgische designpen.

Wie waagt zijn kans op 6 december 2019? Koudwatervrees is niet nodig: de Bib Leuven verwacht je voor een avondje puur en ongecompliceerd taalplezier.

Meedoen?

Inschrijven kan vanaf 8 oktober om 12u via 30CC.

Ontwerp zonder titel.jpg

De Bib Leuven i.s.m. Creatief Schrijven vzw naar een idee van de bibliotheek van Mechelen