Een middag met Ilja Leonard Pfeijffer

De succesvolle Nederlandse schrijver Ilja Leonard Pfeijffer brak door met 'La Superba', zijn bekroonde roman over zijn geliefde Genua. Nu is er zijn magnum opus 'Grand Hotel Europa'. 

c420ab2e9e29a7bf54f06cd44979b791-Ilja_Leonard_Pfeijffer_cStephan_Vanfleteren.jpg

Foto: © Stephan Vanfleteren     

In dat illustere, maar in verval geraakte, hotel reconstrueert de schrijver zijn meeslepende romance met Clio. Zijn fascinatie voor de mysteries van dit hotel en zijn memorabele personages groeit pagina per pagina. 
Grand Hotel Europa is een theatrale en lyrische roman over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. In het oude continent is zoveel verleden dat er voor toekomst geen plaats meer lijkt.

  • De auteur gaat over dit boek in gesprek VRT journalist Annelies Van Herck.
  • Met professor Luuk van Middelaar gaan we dieper in op de uitdagingen van Europa, een belangrijk thema in het boek.
  • Inleiding: door Stephane Symons, hoofddocent cultuurfilosofie aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven, en coördinator van het Feest van de Filosofie.
  • Nadien is er een boekenverkoop voorzien door Barbóék en een signeersessie.

Inmiddels is het boek genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en is Ilja Leonard Pfeijffer één van de hoofdgasten bij 'Saint Amour'.

Deze middagactiviteit betekent ook de start van de Maand van de Filosofie met als orgelpunt het Feest van de Filosofie op 6 april.