Expo STAN - cartoons John Callahan

In de Young Adults afdeling ontdek je de cartoons van John Callahan. Een organisatie van STAN vzw ihkv het disABILITY Filmfestival.

Tijdens het disABILITY filmfestival organiseert STAN in de Bib een expo met tekeningen van John Callahan. Het leven van deze cartoonist is de basis van ‘Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot’, een film van Gus Van Sant. Deze vertelt het waargebeurde verhaal over een aan alcohol verslaafde jongeman die zijn leven na een ongeval opnieuw op de rails probeert te krijgen. Op 6 mei kan je deze film gratis online bekijken via de website van DFF.

In de expo worden de tekeningen aangevuld met cartoons uit de tentoonstelling ‘Ha Ha Handicap’ van vzw GRIP (de mensenrechtenorganisatie van en voor personen met een handicap) die taboes rond humor en handicap doorbreken.

STAN-stafleden Lies van Urk en Ingrid Maes verwelkomen je van 3 tot 8 mei graag voor een gezellige en coronaveilige babbel en een rondleiding op de tentoonstelling. Je krijgt er meer uitleg over Trefpunt STAN, de vereniging die al sinds 1959 bestaat en streeft naar een #beterlevenmeteenverSTANdelijke handicap.