Familieweekend WK

Kom helemaal in WK-sfeer tijdens ons familieweekend. Ontdek hier al onze gratis activiteiten.

Roue Orgue

Roue Orgue

Het Amadeo Kollectif verrast jong en oud met een fascinerende fietsinstallatie. Klim op de fiets, draai aan het reuzewiel met spaken van orgelpijpen en laat je meeslepen door een zoete melodie.

zat 18 september: 10u - 17u en zon 19 sept: 14u - 17u
Binnenplein de bib Leuven Tweebronnen

Fietsen langs wielergedichten

Fietsen langs wielergedichten

Ontdek wielergedichten op verschillende Leuvense locaties en bij de vier filialen van de Bib Leuven. De gedichten bij de filialen zijn telkens kleurrijk verwerkt in een krijtgraffiti-tekening op de rijbaan, uitgewerkt door Hans Geyens en Wietse Palmans. De andere gedichten vind je op panelen op de evenementlocaties. Vraag zeker naar het postkaartje met de exacte locaties in een van de bibvestigingen en plan zo een poëtische fietstocht.

zat 18 en zon 19 september, doorlopend
Leuvense binnenstad en de Bib Leuven (Leuven, Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele)

Knutselworkshop

Knutselen wielerbanden

Lien van Atelier Flugzeug ontdekte de eigenschappen en kwaliteiten van fietsbanden als knutselmaterialen. Kom je creatief uitleven: maak een uniek juweel, sleutelhanger, dier of abstract kunstwerk.

zat 18 en zon 19 september, 14u - 17u
de Bib Leuven Tweebronnen (binnenplein en vertelhoek kinderbib)

Poëziefiets

poeziefiets

Met de poëziefiets wordt iedereen een dichter. Al fietsend breng je de wielen in beweging en mix je woorden. Als alle wielen zijn uitgedraaid, kun je met de bij elkaar gefietste woorden zelf een gedicht maken op een speciaal papiertje dat je als herinnering gratis meekrijgt.

zat 18 sept: 14u - 17u en zon 19 sept; 14u - 17u
Binnenplein de Bib Leuven Tweebronnen

Sapjestrapper

sappentrapper

Kom je eigen bio-sapje trappen met de sapjestrapper. Kies zelf de ingrediënten en je trapt je eigen creatie bij elkaar!

zat 18 sept: 10u - 17u en zon 19 sept: 14-17u
Binnenplein de Bib Leuven Tweebronnen

Voorleesuurtjes

Met opa op de fiets

Wat hebben we jullie gemist! Onze voorlezers staan te trappelen om jullie te verwennen met leuke boeken en knotsgekke wielerverhalen. Wie rijdt er mee “Met opa op de fiets” en laat zich meevoeren met talloze avonturen over fietsrijlessen, valpartijen, maar vooral veel plezierritjes?

Kom dan naar onze voorleesverhaaltjes! Je hoeft niet te reserveren: spring binnen en installeer je gezellig op de voorleestrap! Kom jij ook mee luisteren?

zat 18 sept: 14u30 - 15u30 en 15u30 - 16u30
de Bib Leuven Tweebronnen