Herman Koch - Boekvoorstelling "Een film met Sophia"

Boekvoorstelling van het nieuwste boek van Herman Koch, met signeersessie achteraf

Auteur Herman Koch ("Het Diner", "Zomerhuis met zwembad", "Finse dagen") komt naar Leuven en stelt zijn nieuwste roman "Een film met Sophia" (verschijnt op 31 augustus 2021 bij Ambo/Anthos Uitgevers) voor.

Een film met Sophia is de nieuwe roman van Herman Koch! Een spannende roman over de laatste film van een beroemde filmmaker en zijn fascinatie voor de jonge hoofdpersoon.

‘Weet jij misschien waar Sophia is? Ze is vannacht niet thuisgekomen en ik heb het nummer van haar vriendje niet. Bel me even.’ Zo luidt het bericht dat filmregisseur Stanley Forbes op oudejaarsavond krijgt van Karl Hermans, een gevierd schrijver. Stanley heeft Karls beeldschone zeventienjarige dochter gecast voor zijn nieuwste film, die na zijn Amerika-avontuur zijn grote comeback in Nederland moet worden. Met graagte werpt hij zich op als vaderfiguur voor Sophia. Maar tijdens de opnames van zijn mozaïekfilm, met naast Sophia een hoofdrol voor steracteur Michael Bender, worden Stanleys motieven steeds onduidelijker. Wat wil hij eigenlijk, met deze film, met dit meisje en met zichzelf? Hij weet precies waar Sophia is, maar besluit met antwoorden te wachten.

Een film met Sophia van Herman Koch is een spannende roman over de vaderlijke liefde voor een jonge actrice, de verdorven filmwereld en de kunst van het thuisblijven.

28 september, 20.00 uur
Auditorium Tweebronnen
Tickets beschikbaar vanaf 4 september via deze pagina.

Een organisatie van Leuven Leest, de Bib Leuven, 30CC, uitgeverij Ambo/Anthos en Barbóék

Herman Koch boekvoorstelling