Inktvis: hét feest van de Jeugdboekenmaand

Op 2 maart is het opnieuw Inktvis, hét feest voor kinderen die van verhalen houden. Een dag vol leuke workshops, voorstellingen én een boekenverkoop!

Dierentuin

Mijn huis staat in de dierentuin, Pieter Gaudesaboos (4-6 jaar)
Gewekt worden door een giraf? Tandenpoetsen met de krokodil? Voor Lotta is dat heel gewoon. Net zoals slurfjesurfen. Bij de ijsbeer eet Lotta een ijsje. En ze speelt basket met de apen. Maar wie stopt haar in bed? Pieter Gaudesaboos neemt jullie mee in dit heerlijke verhaal over Lotta en haar dierenvrienden. Daarna maken we samen het kleinste boekje ter wereld!
om 14u en om 15u30 – duur: 60 min – voor 4-6 jaar en ouders – max. 30 dlnrs – kinderbib (i.s.m. Artforum)

kersenhemel

Kersenhemel, Jef Aerts (6-9 jaar)

Adin en Dina zijn échte vrienden. Ze groeien als tweelingkersen aan hetzelfde steeltje. Tot Adin op een dag naar de stad verhuist. Kersenhemel is een ontroerend verhaal over weggaan en weer terugkomen. En hoe vriendschap altijd blijft duren. Jef Aerts vertelt met prenten én muziek. Nadien schrijven of
tekenen we voor een vriend of iemand die je lief is.
om 14u en om 15u – duur: 40 min – voor 6-9 jaar en ouders – max. 40 dlnrs – podium YA (i.s.m. Artforum)

Mammoet BRavo

Mammoet Bravo, Stefan Boonen (7+)
Het verhaal van Theodore Bob Prinsel de eerste (oftewel Theo). Hij mag en moet bijna alles. Dansen, judo, rekenen, zingen en zwaardvechten. Altijd onder begeleiding van Nannie Beenbaar! Tot hij op een dag De Oertijd ontdekt. Een bijzondere en gevaarlijke plek, waar bijna alles kan en mag. En je mag er
ook fouten maken! Met Mammoet Bravo wordt een kinderboek op een geweldige manier tot leven gebracht. Mammoet Bravo is een theatervertelling, gebaseerd op de graphic novels Mammoet en Kamp Bravo, verhalen van Stefan Boonen en illustrator Melvin.
om 16u – duur: 55 min – vanaf 7 jaar en ouders – max. 100 dlnrs – auditorium - tickets kosten €5 en koop je hier

Knikkerpret

Knikkerpretbaan, Dirk Langenberg (Alle leeftijden)

Met bamboe, gootjes en elastieken bouwen we een parcours waarin we de knikkers vrij kunnen laten rollen. We gebruiken wipwappen, katrollen, draaisystemen om het allemaal nog wat spannender te maken. De knikkers rollen over boeken, tussen boekenrekken, over boekenplanken, tussen boeken,
om terug uit te komen bij ’t begin. Zo hebben we eindeloos knikkerplezier doorheen de boekenrekken.
doorlopend van 14u tot 17u – voor alle leeftijden – tussen de boekenrekken (i.s.m. Artforum)

Vriendschap

Een boekje vol vriendschap, Sandrine Lambert (Alle leeftijden)

Wil je je beste vriend blij maken met een zelfgemaakt boekje? Of wil je samen met een vriend een leuk boekje maken? Kom dan langs in de Bib! We combineren collage, assemblage en vullen ons boekje met woorden en beelden. Een originele verrassing vol vriendschap!
doorlopend van 14u tot 17u – voor alle leeftijden – de Bib (i.s.m. Artforum)

Maak je eigen BFF-symbool (Alle leeftijden)
Iedereen mag weten wie jouw beste vriend is! Maak een vriendschapsarmbandje, een ketting, een broche of een vriendschapssteen voor je beste vriend. Laat je inspireren door Jip en Janneke, Suske en Wiske en zoveel andere boekenvrienden.
doorlopend van 14u tot 17u - voor alle leeftijden - parketje (i.s.m. Jeugdcentrum Vleugel F)

Kinderboekenverkoop
Op zoek naar een koopje? Voor € 1 per boek sla je jouw slag! Misschien vind je wel jouw lievelingsboek?
doorlopend van 10u tot 17u - foyer