International Buzz Festival - professioneel luik "The Library is coming to you!"

Professionals en bestuurders uit de bibliotheekwereld, de overheid en het onderwijs wisselen ervaringen uit op vrijdagvoormiddag 11/10 in Middelburg (NL) en zaterdagvoormiddag 12/10 in Leuven (B).

The International Buzz Festival for library professionals, governors and educational workers will be organised in Middelburg (the Netherlands) and Leuven (Belgium) on October 11th and 12th 2019.

Hoe speelt de mobiele bibliotheek in op de uitdagingen van een snel evoluerende maatschappij? Professionals uit binnen- en buitenland gaan in gesprek over thema's als laaggeletterdheid, diversiteit, meertaligheid, digitale vaardigheden, leesbevordering en de verbindende rol van de bibliobus/mobiele bibliotheek.

How does the library of the 21st century anticipate on the future challenges in cities and in the countryside? The International Buzz Festival focuses on themes like illiteracy, digital skills, reading pleasure, ...

Check the full programme.

Het programma

Vrijdag 11 oktober MIDDELBURG - ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

locatie: ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 4331 JE Middelburg, Nederland

09.30 uur  onthaal met koffie en thee

10.00 uur  welkom en intro door Annelies Bakelaar, Biblionet Drenthe en Perry Moree, ZB (NL)

10.05 uur  'Wij komen naar u toe!' Innovatie in Zeeland: van leesbevordering, via bank- en postkantoor naar talige en digitale competenties, Antoinette van Zanten, ZB (NL)

10.20 uur  mobiel bibliotheekwerk in Spanje en Portugal

• Spanish Bookmobiles. Actions against the Depopulation, R. Soto, Leon (Spanje)
  • Libraries as Spaces of Freedom, Equality, Fraternity, Creativity and Utility, N. Marçal, Proença- a- Nova (Portugal)
  • Mobile Services: On the Way of People, S de Almeida, Aveiro ( Portugal)

11.05 uur Digitale geletterdheid, J de Boer, Fers, Friesland ( NL)

11.40 uur presentatie Rapport laaggeletterdheid in Waasland en Zeeuws-Vlaanderen, M. Valcke, Universiteit Gent (NL en B)

12.00 uur panelgesprek over het thema van de conferentie met vertegenwoordigers uit Hongarije en Nederland o.l.v. A. Bakelaar

12.30 uur LUNCH

13.30 uur workshop Hoe vergroot je het bereik van de groep laaggeletterden?

Zaterdag 12 oktober LEUVEN - de Bib Leuven

locatie: M-Museum, L. Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven

09.30 uur onthaal met koffie en thee

10.00 uur welkom

10.10 uur  videoboodschap over de relatie tussen cultuur en onderwijs in Leuven, P. Collard, CCE (Creativity, Culture and Education), (UK)

met aansluitend korte introductie over de bibliobuswerking van Leuven, S. Missorten en D. Deplancke, de Bib Leuven (B)

10.25 uur  De verbindende rol van een bibliobus in een diverse buurt, K. Steeno, buurtcentrum Hoogland en Ketteland (B)

10.45 uur  Hoe kunnen leesconsulenten helpen om het leesplezier bij kinderen te bevorderen? Wat is de meerwaarde van de bibliobus hierbij?, I. Wendt, ZB (NL)

11.05 uur  De bibliobus als brug en ondersteuning voor leesconsulenten, leerkrachten en kinderboekenwerkers, G. Jäger, ABC-Huis (B)

11.30 uur  kritische reflectie Wat is de rol van de bibliobus vandaag? Wat maakt de werking nog steeds relevant? met collega's uit Hongarije en Portugal, pitches van  bibliobusgebruikers

12.00 uur LUNCH

12.30 uur netwerkmoment

• mogelijkheid tot geleid bezoek aan de toren van de universiteitsbibliotheek (inschrijven via bibliobus@leuven.be, beperkt aantal plaatsen)
  • mogelijkheid tot bezichtiging expo's in Museum M (meer info: www.mleuven.be)

13.30-17.30 uur: Feestelijke animatie op het Ladeuzeplein voor iedereen -   Meer info over dit publiek luik.

Inschrijven en praktische info

Prijs:

-deelname 1 dag:  30 euro per persoon (deelname op één van beide dagen aan de conferentie inclusief lunch)

-deelname 2 dagen:  48,50 euro per persoon (deelname aan de conferentie op 11 en 12 oktober, inclusief 2 lunches en diner)

Ik schrijf mij in!

Nog een vraag? Mail naar bibliobus@leuven.be .

Meer gedetailleerde info over het programma lees je in de uitnodiging.

bbuszeeland768x390 (10).png