Miniatuurkermis: Leuven Foor

Van 23 november tot en met 31 december 2021 is de miniatuurkermis van verzamelaar Dany Van Goethem in zijn volle glorie te bewonderen in de Bib Leuven Tweebronnen

Als kleine jongen al raakte Dany Van Goethem geboeid door de kermis op het dorpsplein van Herent. Hoe kon het dat attracties, eenmaal opgebouwd, zoveel groter bleken te zijn dan de pakwagens waarin ze aangevoerd werden? De fascinatie was de aanzet voor een hobby die een passie werd: sinds 1971 werkt Dany aan een miniatuurkermis. In 1976 bouwde hij zijn eerste echt werkende attractie op schaal 1/25: een miniatuurversie van een parachutemolen. Sindsdien kwam er een 25-tal attracties bij, met veel oog voor het mooie detail én voor de functies van het voorbeeld uit de realiteit. Eendjes draaien hun rondjes in hun kraam, deurtjes van het spookhuis klappen open, botsautootjes bewegen over hun vloer.

Kom langs en bewonder! Laat je onderdompelen in nostalgie en de magische sfeer van de foor. Je komt ogen tekort, en dat geldt echt niet alleen voor kinderen!

Vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Op zaterdagen 27 november, 11 en 18 december is Dany Van Goethem in de bib aanwezig en draait de kermis tussen 13.30 en 16.45 uur.

Op woensdagen 22 en 29 december draait de kermis tussen 14u en 16u.

www.miniatuurkermis.net

Miniatuurkermis 1
Miniatuurkermis 2
Miniatuurkermis 3
Miniatuurkermis 4
Miniatuurkermis 5