Tussen de soep en de feiten

Korte actualiteitslezing over de middag

Op dinsdag 15 oktober starten we met de eerste 'Tussen de soep en de feiten' van dit seizoen. 

Bij een bord dagverse soep en je meegebrachte boterhammen krijg je kwaliteitsinformatie over een actueel thema. En dat uit eerste hand. Een expert ter zake belicht het thema met feiten, visie en achtergronden. We nemen een klein uur de tijd. Vragen stellen is uiteraard mogelijk. En dat allemaal gratis!

Nieuwe formule, nieuwe plek

Omdat er renovatiewerken zijn in Tweebronnen, zijn we dit seizoen te gast in het Radiohuis, Boekhandelstraat 2 te Leuven. 

En nog nieuws: we voegen 'peper-en-zout' toe! Aansluitend bij de lezing volgt er een grondige analyse en dialoog. Voor maximum 15 deelnemers die de lezing hebben gevolgd. Ga je voor op meer uitdieping en persoonlijke stellingname? Doe dan zeker mee!

En de eerste spreker is...

Op dinsdag 15 oktober laten we Bram Sebrechts, woordvoerder van het interfederaal gelijkekansencentrum Unia, aan het woord.

Unia ligt onder vuur. Vlaams minister-president Jan Jambon zegt vlakaf dat het al meer kwaad dan goed deed in de strijd tegen discriminatie en zijn regering zet de samenwerking met het interfederaal gelijkekansencentrum stop. Filip De Winter tweet dat hij dat toch maar mooi binnengehaald heeft, Wouter Beke geeft mee dat de strijd nog niet gestreden is en verder kibbelen voor- en tegenstanders eindeloos over nut en aanpak van het centrum. Tijd dus om van Unia zélf te weten te komen wat het doet, hoe het dat doet en waarom. Woordvoerder Bram Sebrechts geeft een boeiend overzicht en beantwoordt kritische vragen.

 

Meer info? Check de website van Tussen de soep en de feiten!

tsf_oktober - 768x390 (7).png

De overige data en thema's:

Net omdat we willen inspelen op de actualiteit, wordt het thema pas 10 dagen van tevoren vastgelegd. Blijf op de hoogte en volg onze facebookpagina hiervoor!

De lezingen gaan telkens door op de derde dinsdag van de maand, van 12.15 tot 13.15 uur, op de volgende data: 

dinsdag 19/11

dinsdag 17/12

dinsdag 21/01

dinsdag 18/02

dinsdag 17/03

dinsdag 21/04

dinsdag 19/05.

Noteer ze alvast in je agenda!