Tussen de soep en de feiten: Jan van Eyck uit de doeken

Tussen de soep en de feiten, dat zijn korte actualiteitslezingen over de middag, dit seizoen in het Radiohuis in Leuven. Deze keer: Jan van Eyck uit de doeken.

Bij een bord dagverse soep en je meegebrachte boterhammen maken we een beschouwing bij een actueel feit. Een expert ter zake belicht het thema met feiten, visie en achtergronden. Hierbij gaan we dieper dan vluchtige, oppervlakkige headlines die vandaag de norm zijn in vele hedendaagse media. We nemen een klein uur de tijd. Vragen stellen is uiteraard mogelijk.

De toegang is gratis. Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Woon of werk je in Leuven? Ben je student? Iedereen is welkom. We verwachten je om 12u15 en we ronden af rond 13u. Intussen kan je je eigen lunch verorberen, lekker warme soep krijg je ter plaatse.

Beetje later aanpikken? Beetje vroeger weg moeten? Geen probleem. De zaal is zo opgesteld dat je discreet kan aanpikken of wegglippen.

Onderwerp op 21 januari 2020: Jan van Eyck uit de doeken

2020 staat helemaal in het teken van de Vlaamse Meester Jan van Eyck. Vanaf februari vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in Gent. Een van de pronkstukken is De aanbidding van het Lam Gods dat nu grotendeels gerestaureerd is met een verbluffend resultaat. Anne van Grevenstein, nauw betrokken bij het restauratieproject, ontrafelt voor u laag voor laag wat de restauratie onthulde.

82129069_1037109099979395_8119928976404643840_n.jpg

'Tussen de soep en de feiten' is een organisatie van een breed samenwerkingsverband:
de Bib Leuven  -  Vormingplus Oost-Brabant  -   KU Leuven Wetenschapscommunicatie -  Davidsfonds academie  -  30CC cultuurcentrum Leuven  -  UPV vzw  -  Masereelsfonds - Internationaal comité - De mens.nu - Radio 2