Uitgelezen: je gids in Letterland

Elk jaar verschijnen er wereldwijd zo’n miljoen boeken: een gigantische hoeveelheid lectuur om op je eentje te doorploegen. Gelukkig is er hulp: het boekenprogramma 'Uitgelezen' wijst je de weg door Letterland.

Een panel met journaliste Anna Luyten en boeiende gasten vist de parels uit die enorme poel van boeken. Ze leveren commentaar op de literaire actualiteit, geven de avontuurlijkste leestips en gaan in gesprek over de geselecteerde boeken.

Volgende boeken liggen op tafel:

 • Normale mensen -Sally Roone
  Nog maar 27 is ze en Sally Rooney wordt nu al de stem van de nieuwe generatie genoemd. ‘Normale mensen’ is haar tweede roman en vertelt het verhaal van twee geliefden.
   
 • Mijn jaar van rust en kalmte - Ottessa Moshfegh
  In ‘Mijn jaar van rust en kalmte’ gaat het vrouwelijke hoofdpersonage een jaar lang slapen. Ze wordt weer wakker op 11 september.
   
 • Drift - Bregje Hofstede
  ‘Drift’ is een ongeremd verhaal over de liefde. In het boek zie je duidelijk parallellen tussen het leven van het hoofdpersonage en auteur Bregje Hofstede.
Boeken Uitgelezen

Het vaste boekenpanel wordt dit keer versterkt door twee topactrices Els Dottermans en Katrien De Ruysscher.

Muzikante Fenne Kuppens (zangeres Whispering Sons) zal tijdens 'Uitgelezen' de andere kant van zichzelf belichten, nl. die van lezer. Fenne zal haar boekentips met ons delen (in het kader van Internationale Vrouwendag).

Tessa Dixson (1 van de finalisten van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel) zorgt voor muziek. 


In de pers

Credits

presentatie Fien Sabbe initiatief Kunstencentrum Vooruit in samenwerking met 30CC en de Bib Leuven