De Bib Leuven (hoofdbib en filialen) is geopend. Wil je een bezoekje brengen? Dan hou je je strikt aan de maatregelen

Update 9/6/21: De Bib Leuven (hoofdbib en filialen) is geopend. In de Bib Leuven Tweebronnen zijn er terug kranten en tijdschriften beschikbaar. Ook voorzien we een beperkt aantal zitplaatsen.  

Wat is mogelijk in hoofdbib?

 • zelf materialen uitzoeken in de Bib
 • materialen binnenbrengen
 • materialen reserveren (tijdelijk gratis)
 • via WIFI de catalogus raadplegen
 • de Digipunt pc’s gebruiken
 • kranten en tijdschriften lezen 
 • gebruik maken van een beperkt aantal zitplaatsen (om te lezen, werken of studeren). Dit kan enkel in de Bib Leuven Tweebronnen. 

In de filialen van Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele wordt de huidige werking voorlopig nog aangehouden, omdat de ruimtes er kleiner zijn. Er zijn voorlopig nog geen zitplekken. 

Is het moeilijk voor jou naar de hoofdbib of de filialen te komen? Dan kan je beroep doen op Bib aan huis.

Bibliobus 

Vanaf juli zal de Bibliobus terug uitrijden naar Wijgmaal. Als alles positief evolueert, staat de bus bij de start van het nieuwe schooljaar ook terug paraat om zijn ronde langs de andere wijken te hervatten. 

Je bibbezoek

We doen er alles aan je bezoek op een veilige manier te laten verlopen:

 • Draag een mondmasker (verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar), zowel in in het gebouw (bij rondlopen & op de zitplaatsen) als in de patio’s.   
 • Hou afstand (1,5 m). 
 • Ontsmet je handen bij aankomst. Alcoholgel is er bij de ingang van elke bib.  
 • Kom niet naar de bib als je ziektesymptomen hebt of als je wacht op testresultaten. 

Wil je toch liever niet te lang in de bibliotheek blijven? Reserveren blijft tijdelijk gratis. We hebben ook een groot digitaal aanbod (met ook e-boeken) dat je van thuis uit kan raadplegen. 

Online reserveren: Hoe werkt het?

online reserveren

 

 

 

 

 

 

 1. Reserveer je materialen via de catalogus op deze website. Meld je hiervoor aan via Mijn Bibliotheek. Reserveren kan ook of telefonisch via 016 27 45 00. Zoek je inspiratie? Neem hier een kijkje.
 • Reserveren is tijdelijk gratis.
 • Je kan maximaal 5 items tegelijk reserveren. 
 1. Nadat we je reservatie hebben verwerkt, krijg je een mail die bevestigt dat je materialen klaar liggen. Dit kan enkele werkdagen duren.
 2. Meld je aan bij de balie. De bibmedewerker neemt jouw reservatie uit het rek. Je zet deze daarna zelf op je kaart bij de selfscans.
 3. Je hebt 10 kalenderdagen de tijd om je reservatie op te halen. Hierna staat deze niet meer apart klaar voor jou.

Lidmaatschap

Inleveren 

 • In de Bib Leuven Tweebronnen: via de nieuwe inleverluiken naast de toegangsdeur van de bib of via de inleverbox naast de garage aan ingang Rijschoolstraat (24/7). 
 • In de filialen: in de inleverbox die 24/7 beschikbaar is. Inleveren aan de inleverbox van halteplaats Ymeria Wijgmaal kan ook.

Bib aan huis XL  

Behoor je tot de corona-risicogroep en/of raak je niet in de bib om gezondheidsredenen? Dan helpt Bib aan huis XL je graag verder. Een medewerker van de bib brengt de boeken, cd’s, dvd’s ... die jij graag wil lezen, beluisteren of bekijken op een veilige manier gratis tot bij je thuis.

Wil je een beroep doen op deze service? Bel naar 016 27 45 33 of stuur een e-mail naar bibaanhuis@leuven.be.  

Activiteiten  

Alle activiteiten waarbij fysieke samenkomst nodig is, zijn geannuleerd. Voor sommige van onze activiteiten zijn digitale alternatieven uitgewerkt. Neem hiervoor een kijkje op onze activiteitenpagina.   

Spelotheek

Leden van de spelotheek zijn welkom op afspraak, volgens de huidige richtlijnen van afstand en hygiëne. Wil je nieuwe materialen ontlenen of heb je nog materialen die ingeleverd moeten worden? Dan kan je een afspraak maken via spelotheek@leuven.be of het nummer 016/ 56 19 90 (dinsdag-donderdag).

Lees hier meer over de coronamaatregelen van de stad Leuven.
#samenhoudenwehetveilig #altijdsamen

 

Laatste aanpassing op maandag 7 juni 2021