De bibliobus is een bibfiaal op wielen

Bibliobus

Update juni 2021: Vanaf 1 juli start de wijkwerking van de Bibliobus weer op. Zoals gewoonlijk wordt in schoolvakanties enkel de halte ‘Wijgmaal Ymeria’ bediend. Van 1 juli tot 31 augustus vind je de bibliobus dus telkens op zaterdag van 10u tot 12u aan het sportcomplex Ymeria in Wijgmaal. 

De bibliobus is een rijdende bibliotheek, waar je alle bibmaterialen voor kinderen en volwassenen kan ontlenen, reserveren en inleveren.

We brengen boeken, strips, cd's, dvd's, tijdschriften en taalcursussen voor je mee uit de Leuvense hoofdbib en alle filialen. Omdat we met de bus ook een scholenwerking organiseren en met de wijkwerking voornamelijk kinderen bereiken, is het aanbod voor kinderen groter. Voor volwassenen brengen we romans mee en een beperkt aanbod van tijdschriften.

Je kan in de bibliobus de Leuvense bibcatalogus raadplegen en materialen reserveren, zodat je gelijk welk bibmateriaal kan laten meebrengen en via de bus ontlenen. Reserveren op de bus is gratis als je de bus als afhaalplaats kiest.

Van 1 juli tot 31 augustus vind je de bibliobus telkens op zaterdag van 10u tot 12u aan het sportcomplex Ymeria in Wijgmaal. We hopen om vanaf 1 september ook de andere haltes opnieuw te kunnen bedienen.

Coronamaatregelen

Bij een bezoek aan de bibliobus gelden de algemene voorzorgsmaatregelen. Vanaf 12 jaar is een mondmasker verplicht, net als het ontsmetten van de handen. Er kan slechts één persoon of één bubbel tegelijkertijd op de bus, dus je houdt je bezoek kort. Om een reservatie op te halen hoef je de bus niet te betreden, je vraagt ze gewoon via het raampje aan de balie.

Locaties Bibliobus (tijdens schooljaar)

Kesseldal, Edelzangerslaan

Wijgmaal, Sint Hadrianusstraat

Terbank, Joos Florquinlaan

Egenhoven, Sint Reneldisplein

Korbeek-Lo, Spaanse Kroonlaan

Matadi, Paul Van Ostaijenlaan

Kessel-Lo, Vredeplein

Wilsele, Kapellelaan

Wijgmaal, Ymeria

Locaties Bibliobus - screenshot

Contact: Stadionlaan 4, 3010 Kessel-Lo - 0495 86 83 85 - 016 25 03 63 - bibliobus@leuven.be