Lezen met Bibliot is supertof!

Ontdek hier de Top 10 (voor 8+ en 10+) van Bibliot 2021!

Zit je in het 3de, 4de, 5de of 6de leerjaar? Wil jij ook eens punten uitdelen, aan boeken wel te verstaan? Beslis dan snel mee welk boek in de top 10 van Bibliot 2021 belandt!

Hoe ga je te werk? Lees 4 boeken uit onze keuzelijst, vul een rapportje in voor elk gelezen boek, geef dit rapportje af aan de balie en ontvang een stempel in je leespas. Heb je 4 stempels verzameld, dan kan je een mooi boek winnen!

Keuzelijst +8

Keuzelijst +10

Bibliot Leespas 2021

Bibliot Rapport 2021
 

Info voor scholen:

Elk jaar organiseert de Bib Bibliot,een leesbevorderingsproject voor de tweede en de derde graad van de basisscholen in Leuven en omstreken. De kinderen kiezen een aantal boeken uit een vooropgestelde lijst en bepalen zelf de quotering die ze eraan geven. De boeken met de hoogste score verdienen een plaatsje in de ‘top 10 van bibliot’.

Er wordt een keuzelijst aangeboden met recent verschenen boeken. Voor elk boek dat de leerlingen lezen, vullen ze een rapportje in en krijgen ze een stempel op hun leespas. Op het einde van het project is er voor iedereen een klein aandenken. En zijn er tal van prijzen (boeken) te winnen.

Als de klas de eindmeet heeft gehaald, komt er een digitale verrassing in mei/juni 2021!

De bedoeling van dit leesproject is niet om ter meest te lezen, maar wel dat kinderen plezier beleven aan het lezen.

Dit aanbod is beperkt tot de scholen uit Leuven en deelgemeenten.

Je kan ook individueel deelnemen aan Bibliot! Kom langs in de Bib of Bibliobus voor je leespas en rapportje en dan helpen we je op weg.

Meer info: an.steppe@leuven.be