Bib op het Plein

De Bib Leuven Heverlee wordt deze zomer opgefrist en sluit even de deuren. Vanaf woensdag 28 juli is er Bib op het Plein, een afhaalbib en leesterras mét zomerprogramma. 

Bib op het Plein poster

Wat betekent dit?

  • Tot en met zaterdag 24 juli kan je nog terecht in het vertrouwde oud-gemeentehuis. Daarna sluit het filiaal tijdelijk de deuren om de renovatie uit te voeren.
  • Vanaf woensdag 28 juli opent de pop-up bib op het Sint-Lambertusplein om gereserveerde materialen op te halen. Naast de afhaalbib voorzien we ook een leesterras en zomerprogramma.
  • Inleveren doe je vanaf 25 juli via de inleverbox in Heverlee of in de hoofdbib of andere filialen.

Openingsuren afhaalbib

  • ma 15u30 - 19u30
  • woe 14u - 17u
  • do 15u30 - 19u30
  • za 9u30 - 12u30

Zomerprogramma Bib op het Plein

Alle activiteiten gaan door op het Sint-Lambertusplein in Heverlee. De activiteiten zijn gratis, inschrijven is niet nodig. Blijf als ouder steeds in de buurt wanneer je kind deelneemt aan een workshop. Bij slechte weersomstandigheden kan het zijn dat een activiteit geannuleerd wordt.

Woensdag 28 juli

Airbrushtattoos (door Kip van Troje) - doorlopend van 14u tot 17u – voor alle leeftijden
Dit is jouw kans om een tattoo te laten zetten die er net echt uitziet. Kies je favoriete boekpersonage, een dier of fantasiewezen uit. In geen tijd staat hij voor een hele week te blinken op je arm.

Sappenstrapper - doorlopend van 14u tot 17u – voor alle leeftijden
De sappentrapper is een originele én gezonde sapjesbar. Kies de ingrediënten en trap zelf je eigen verse sapje bij elkaar op de sappentrapper of sapjesfiets.

Woensdag 4 augustus

Acrobatentoeren met Nelson (door Laura Van Bouchout) - workshop om 14u en om 15u30 – voor kinderen van 4 tot 8 jaar met hun mama, papa, tante, opa…
Nelson oefent met mama en papa salto's en piramides. Oefen jij mee? Van eenvoudige oefenspelletjes tot acrobatische kunstjes. Van simpel naar spectaculair.

Woensdag 11 augustus

Kamishibaiverhalen - voorlezen om 15u – voor kinderen van 2 tot 6 jaar
Eén Kamishibai-verteltheatertje, twee enthousiaste vertellers, drie mooie prentenboeken en een heleboel kindjes die komen kijken en luisteren!

Donderdag 12 augustus

Muzikaal verhaal voor het slapengaan (door Jo Emmers en Tuur Florizoone) - muzikaal verhaal om 20u – voor volwassenen (jeugd ook welkom)
Ook heimwee naar dat verhaaltje voor het slapengaan? Luisteren en dan wegdromen. Vlei je neer op ons leesterras, laat je leiden naar andere oorden door muziek en verhaal. Dommel gerust nog even na vooraleer je naar je bed waggelt.

Woensdag 18 augustus

Kermis op het plein: voorlezen, knutselen, spelen (ism Alfapret) - voorlezen en workshop van 14u30 tot 16u – voor kinderen van 3 tot 6 jaar
Niets leuker dan de kermis! We duiken in een prentenboek en ontdekken wat er allemaal te doen is. Daarna gaan we zelf aan de slag en maken we onze eigen kermis. Schilder jij mee aan de ballenkraam? Of versier je de kegels? Natuurlijk testen we zelf ook alles uit!

Woensdag 25 augustus

Kermis op het plein: voorlezen, knutselen, spelen (ism Alfapret) - voorlezen en workshop van 14u30 tot 16u – voor kinderen van 3 tot 6 jaar
Niets leuker dan de kermis! We duiken in een prentenboek en ontdekken wat er allemaal te doen is. Daarna gaan we zelf aan de slag en maken we onze eigen kermis. Schilder jij mee aan de ballenkraam? Of versier je de kegels? Natuurlijk testen we zelf ook alles uit!

Donderdag 26 augustus

Buurtboekenruil en Slow Reading met mocktails (ism Slow Reading Leuven, Leuven Leest en Bar Blom) - Buurtboekenruil doorlopend tussen 19u30 en 21u – voor alle dichte en verdere buurtbewoners, Slow reading start om 20u – voor alle dichte en verdere buurtbewoners
Ook last van een uitpuilende boekenkast? Van stapels aangenaam leesvoer dat u ooit verblijdde, maar waarvan de kans dat u het gaat herlezen klein is? Ruil je boeken met je buren op onze buurtboekenruil! De bib zorgt voor een startaanbod en mocktails. Spring dus zeker even binnen! Meteen in dat nieuwe boek duiken? Om 20u starten we een slow-reading sessie. Kom een uurtje in stilte meelezen op ons leesterras.

Zaterdag 4 september

Start je eigen stripverhaal (ism Michaël Olbrechts) - workshop om 14u en om 15u30 – voor kinderen van 9 tot 12 jaar
Hoe wordt een stripverhaal gemaakt? Hoe ontstaan strippersonages? Bekroond stripauteur en illustrator Michaël Olbrechts neemt ons mee de stripwereld in. Met potlood en papier ga je zelf aan de slag om je eigen stripverhaal te maken!

Afrikaanse spelletjes (ism Cameroon Union Flanders) - doorlopend tussen 14u en 16u – voor alle leeftijden
Maak kennis met de traditionele gezelschapsspelen uit Kameroen. Kom met je familie & vrienden, of kom alleen en ontmoet nieuwe tegenstanders om tegen te spelen.

Zaterdag 11 september

XL-tekening (ism Mooss) - doorlopend tussen 14u-17u – voor alle leeftijden
Alle kleine en grote kunstenaars helpen mee aan een enorme tekening. Je begint ergens met een kleine tekening, iemand anders knoopt aan met een volgend stukje en stilletjesaan groeit het kunstwerk uit naar een XL - formaat. We experimenteren met materialen, vormen en kleuren. Je kiest zelf wanneer en hoe lang je mee komt doen.

Strip-buttons en magneten - doorlopend tussen 14u en 17u – voor alle leeftijden
We gebruiken oude strips om een leuke button of magneet te maken. Jouw stripheld in actie of een grappige tekstballon, jij kiest wat er op de button of magneet komt!