Gratis fijne boekenpakketjes voor Leuvense baby's en peuters!

 

emmathyssen.jpeg

Bib-bib-hoera!

Leuven is sinds september 2018 Boekstartgemeente!

Dat betekent: gratis kwaliteitsvolle boekenpakketten voor Leuvense baby's en peuters. Zodat ouders en kinderen samen kunnen genieten. Van innige kijk-, luister- en vertelmomenten. 

In het eerste jaar van het Boekstartproject ontvingen al meer dan 1.080 kinderen een gratis boekenpakket in Leuven!

boekstart900x900.jpeg

Wat is Boekstart?

Boekstart is een initiatief van de Vlaamse overheid. Om baby's en peuters op jonge leeftijd al van boeken te laten genieten samen met hun ouders.

Door kinderen al op jonge leeftijd voor te lezen, beleven zij later meer plezier aan het lezen van boeken. Ze zijn ook taalvaardiger en kunnen beter lezen en rekenen. Daarnaast is voorlezen quality time, goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid. 

In Leuven werken De Bib Leuven, PIEP Cultuurprikkels voor de allerkleinsten en Huis van het Kind Leuven nauw samen om dit project vorm te geven en verder uit te bouwen. Daarbij staan fijne voorleesmomenten met de kinderbegeleiders voorop. De stad wil op die manier een inspiratie zijn voor gezinnen waar nog niet aan baby’s en peuters wordt voorgelezen.

Voor wie, wanneer en hoe? 

Inwoners van Leuven krijgen een uitnodiging voor een boekenpakket bij de consultatiebureaus van Kind en Gezin. Met deze uitnodiging kun je jouw gratis boekenpakket ophalen bij de Bib Leuven (hoofdbib en de filialen). 

Baby's krijgen hun pakketje op 6 maanden in het consultatiebureau van Kind en Gezin.

Peuters pikken hun pakketje op in 'hun' bib en voelen zich daar op die manier van kleins af aan thuis.

En mooi meegenomen: baby’s en peuters (en bij uitbreiding alle kinderen tot 18 jaar) kunnen gratis lid worden van de Bib Leuven! 

boekstartdag.jpg
foto (c) boekstart.be