Boekstartdag 2022

Op Boekstartdag vallen de allerjongsten met hun babyroze billen in de boeken! Een spetterend boekenfeest strijkt neer in de Bib, met op het programma: dromerige acts, voorstellingen op minimaat, muzikale workshops en gezellige voorleesmomenten.

Iedereen feest gratis mee, maar voor sommige sessies is inschrijven nodig. Dat kan op zaterdag 21 mei de hele dag door aan de Jeugdbalie in de Bib. Kom op tijd als je zeker wil zijn van een plekje! 

atelier amadeo

 ATELIER AMADEO - Amadeo Kollectif

 In Atelier Amadeo valt altijd iets te beleven. Kleine avonturiers gaan op ontdekking in een landschap vol vreemde, houten sculpturen met verrassende vormen en betoverende klanken. Een fascinerende doe-installatie die de kinderen uitnodigt om een eigen klankverhaal te scheppen.

 kinderbib - leeszaal I doorlopend I peuters, kleuters en jonge kinderen

 

 

 

diorama

 DIORAMA – Hanafubuki

 Op een vreemde ochtend is de zon plots vierkant. De dieren moeten beslissen: zijn ze nu voor of tegen die nieuwe zon? Diorama is een intieme minivoorstelling van Hanfubuki voor klein  en minder klein. Duik in het houten minitheater en geniet van een poëtische, visuele trip. Na de voorstelling (30’) ga je zelf actief aan de slag met een verhaal in de kijkkast (ook 30’).

 kinderbib I 10.15 uur, 14.00 uur en 15.15 uur (30 + 30’) I peuters, kleuters en jonge kinderen I © beeld Hanafubuki

 

 

 

voorleestipi

 VOORLEESTIPI’S & VOORLEESDEMO’S

Baby's en boeken? Natuurlijk! Kindjes die van bij de geboorte met verhaaltjes, liedjes en versjes worden verwend, leren sneller nieuwe woorden en zinnen, raken vertrouwd met boekentaal en kunnen later sneller zelf lezen. En natuurlijk is samen in boekjes kijken goed voor levenslange herinneringen aan knusse momenten.

Kruip zelf met je kindje in één van onze (voor)leestipi’s en ontdek het baby- en peuteraanbod van de bib. Of laat je lekker voorlezen tijdens één van de voorleesdemo’s, met en zonder kamishibai. Ook leuk voor oudere broers en zussen.

foyer (tipi’s) - kinderbib (demo’s) I doorlopend (behalve tijdens Diorama) I peuters, kleuters en jonge kinderen I © beeld Michiel Devijver

 

 

kleine prikkels

KLEINE PRIKKELS – Annelies Tanghe & Sandrine Lambert

Te jong voor kunst? Kan niet! De ‘kleine prikkels’ zijn interactieve kunstperformances door echte kunstenaars op baby- en peutermaat.

De zon komt op, de vogeltjes fluiten, de haan kraait en de stad ontwaakt. Auto’s rijden, fietsen bellen, honden blaffen... We horen en zien het allemaal gebeuren en we doen lekker mee op het ritme van de stad! – Annelies Tanghe met ‘Het ritme van de stad’

Een schaar en papier. Meer heeft kunstenares Sandrine Lambert niet nodig om een hele dierentuin tevoorschijn te toveren. En of die kleine beestjes willen spelen? Zeker wel! Het schaduwspel is hun favoriet… Durven de kindjes mee onder de tafel om Sandrines dierenrijk te ontdekken? Vast wel, want beestjes van papier zijn niet alleen grappig en leuk, maar ook reuze knuffelig… Wedden dat iedereen er na afloop eentje mee naar huis wil nemen? - Sandrine Lambert met ‘Beestjes van Papier’

Auditorium Henry I baby’s en peuters (0 mnd – 3 j) I 14.40 uur, 15.40 uur, 16.10 uur (20’) I inschrijven aan de Jeugdbalie

MUZIKALE DIALOGEN – Musica Impulscentrum voor Muziek

Muzikale dialogen voer je zonder woorden. De muzikanten en het publiek drukken zich uit in muzikale taal. Ze spelen met toonhoogte, -sterkte en -duur, met tempo en klankkleur en onderzoeken de stem in al die facetten.

loge I 14.00 uur (0 – 9 mnd), 14.45 uur (10 – 18 mnd) en 15.30 uur (19 – 30 mnd) (30’) I baby’s en peuters I inschrijven aan de Jeugdbalie

BABYCAFE

In het  babycafé kan je je kindje rustig voeden of verschonen. Verzorgingskussens, potjes, een microgolfoven, kleurplaten, boekjes en sabbelkoekjes: je vindt er alles wat je nodig hebt!

foyer I doorlopend I baby’s en peuters

EXPO HET VROLIJKSTE EN GROOTSTE BOEK VAN ALLE VOERTUIGEN - Tom Schamp

Stel je je wel eens de vraag hoe een illustrator alle pagina's van een groot boek vult? In de tentoonstelling in de Bib Leuven Tweebronnen ontdek je hoe illustrator Tom Schamp dat doet. Alle details uit de originele schilderijen die je in deze tentoonstelling kan bekijken, kregen een plekje in het boek.

kinderbib | doorlopend | peuters, kleuters en jonge kinderen