Boekstart-dag

Op Boekstart-dag vallen de allerjongsten met hun babyroze billen in de boeken! Een spetterend boekenfeest strijkt neer in de Bib, met op het programma: dromerige acts, voorstellingen op minimaat, muzikale workshops en gezellige voorleesmomenten.

Iedereen feest gratis mee, maar voor sommige sessies is inschrijven nodig. Dat kan op zaterdag 20 mei de hele dag door aan de Jeugdbalie in de Bib. Kom op tijd als je zeker wil zijn van een plekje.

Programma

 BABA-LALA – Piejaanoo

BaBa-Lala ©Hester Lenaerts

Voor de gelegenheid staat de muzikale workshop Baba-Lala helemaal in het teken van boekjes! Samen met je baby, peuter of kleuter breng je bekende en minder bekende kinderliedjes tot leven via leuke bewegingsspelletjes, (kleine) muziekinstrumenten, kleurrijke attributen en natuurlijk door te zingen.
Er 3 sessies voor telkens 12 duo’s. Elke sessie mikt op een specifieke leeftijd. Schrijf je dus zeker in voor de juiste sessie.

loge I sessie 1: 11.00 uur (0 – 2 jaar) I sessie 2: 13.00 uur (2 – 3 jaar) I sessie 3: 15.00 uur (3 – 4 jaar) I 40’ I max. 1 volwassene per kindje I inschrijven aan de Jeugdbalie op zat. 20 mei I ©Hester Lenaerts

HIPPOLIET – Cie Selderie

Hippoliet © Dries Luyten

Komt dat zien! Komt dat zien! Weldra laat de beroemde uitvinder Hippoliet zijn nieuwste hersenspinsel los op het publiek. Leen en Lies, fans van het eerste uur, zijn druk in de weer met de voorbereiding van zijn komst. Maar als alles klaarstaat voor het spektakel van het jaar laat Hippoliet zich niet zien. In het midden van het podium staat alleen een grote, houten blok … 
Een muzikale voorstelling over samen op ontdekking gaan, durven falen en blijven geloven in de kleine uitvinder in jezelf.

auditorium I 11.00 uur, 14.00 uur en 15.30 uur I 40’ + 15’ doe-moment I 3+ I inschrijven aan de Jeugdbalie op zat. 20 mei I © Dries Luyten

SUPER DOUDOU – Amadeo Kollectif

Super Doudou © Amadeo Kollectif

Super DouDou is een creatieve speel- en soezelplek. Met een tijgerlijf, octopusarmen, een schildpadschild, vlindervleugels, konijnenoren en een eekhoornstaart dompelt de SuperKnuffel van Amadeo Kollectif (groot)ouders en kindjes onder in een avontuurlijke dierendroom. Een moment van rust en verbinding, speels en leerrijk tegelijk. 

kinderbib (bij de weetjesboeken) I doorlopend I 2 - 4 jaar I © Amadeo Kollectif

 

ATELIER AMADEO – Amadeo Kollectif

Atelier Amadeo © Amadeo Kollectif

In Atelier Amadeo valt altijd iets te beleven! Kleine avonturiers gaan op ontdekking in een landschap vol vreemde, houten sculpturen met verrassende vormen en betoverende klanken. Een fascinerende doe-installatie die kindjes uitnodigt om een eigen klankverhaal te scheppen.

kinderbib - leeszaal I doorlopend I peuters, kleuters en jonge kinderen I © Amadeo Kollectif
 

 

EEN KLIK MET EEN BOEK
Boekstart-dag is een feest om nooit meer te vergeten. Al helemaal niet na een bezoekje aan de Photo Book waar een professionele fotograaf jouw mooiste herinnering vastlegt op de gevoelige plaat. 

kinderbib I doorlopend I alle leeftijden

METAMORFOSIUM
De dames van Metamorfosium pimpen huid en haar en stomen je helemaal klaar voor het feest!

kinderbib I 13:30 – 16:30 u. I alle leeftijden

VOORLEESTIPI’S & VOORLEESDEMO’S

Voorleestipi's en voorleesdemo's © beeld Michiel Devijver

Baby's en boeken? Natuurlijk! Kindjes die van bij de geboorte met verhaaltjes, liedjes en versjes worden verwend, leren sneller nieuwe woorden en zinnen, raken vertrouwd met boekentaal en kunnen later sneller zelf lezen. En natuurlijk is samen in boekjes kijken ook goed voor levenslange herinneringen aan knusse momenten!
Kruip met je kindje in één van onze (voor)leestipi’s en ontdek het baby- en peuteraanbod van de bib, of geniet van één van de voorleesdemo’s door Alfapret. Ook leuk voor oudere broers en zussen!

foyer (tipi’s) - kinderbib (demo’s) I doorlopend I peuters, kleuters en jonge kinderen I © beeld Michiel Devijver

BABYCAFE
In het Babycafé kan je je kindje rustig voeden of verschonen. Verzorgingskussens, potjes, een microgolfoven, kleurplaten, boekjes en sabbelkoekjes: je vindt er alles wat je nodig hebt.

foyer I doorlopend I baby’s en peuters