Loveless

Alice Oseman (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Georgia (18) is een Engels meisje dat na haar examen gaat studeren aan Durham University. Ze is nog nooit gekust en heeft nog nooit een echte relatie gehad. Het gedrag van haar vriendinnen zet haar aan het denken over haar eigen seksuele identiteit. Vanaf ca. 16 jaar.
Titel
Loveless
Auteur
Alice Oseman
Taal
Engels
Uitgever
London: Harper Collins Children's Books, 2020
432 p.
ISBN
9780008244125 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De Engelse Georgia (18) die na het eindexamen met haar twee beste vrienden Pip en Jason gaat studeren aan Durham University, maakt zich zorgen omdat ze nog nooit echt is gekust en nooit een relatie had. Aangekomen in Durham moet ze het eerste jaar in een college wonen en deelt er een kamer met de uitbundige Rooney. Dat is een aardige, vlotte meid die net als zij amateurtoneel speelt en Georgia en haar twee vrienden worden actief in een studententoneelclub. Dat Rooney veel uitgaat en eenmalige seks heeft, confronteert Georgia weer met haar probleem. Door Sunil, vijfde lid van hun toneelclubje, en haar eigen ervaringen, begint ze te begrijpen dat ze iemand is die wel een relatie wil, maar geen seks, dat ze aseksueel en a-romantisch is. Deze vierde yougadultroman van de Engelse auteur (1994) werd bekroond met de YA Book Prize 2021. In het actuele verhaal beschrijft ze wel wat te uitgebreid, heel goed de onzekerheden en angsten van een herkenbare oudere tiener die probeert haar eigen, min…Lees verder

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, wie een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia