Boek
Nederlands

Muisje wil dansen

Muisje wil dansen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Muisje is op zoek naar iemand om mee te dansen. Maar alle dieren willen iets anders: de luiaard wil hangen, de kikker zwemmen en de slak wil kruipen. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in heldere, frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Dansen, Dieren
Titel
Muisje wil dansen
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825671 (hardback)

Besprekingen

Muisje wil graag dansen en vraagt elk dier dat ze tegenkomt om mee te doen. Maar haar vrienden willen liever springen, hangen, zwemmen of klimmen. Pas als de nacht valt, vindt Muisje een danspartner. De vrolijke nachtegaal zorgt voor de dansmuziek. Eenvoudig repeteerverhaaltje waarin elk dier vertelt welke beweging hij graag maakt. De slak wil kruipen, de olifant stampen en de reiger staat het liefst op één been. Muisje gaat dansend van de een naar de ander. De tekst is opgebouwd uit dialogen in korte zinnen met eenvoudig taalgebruik. De lieflijke illustraties in frisse, heldere kleuren ondersteunen de tekst. De dieren en hun bewegingen zijn herkenbaar getekend en daardoor duidelijk benoembaar voor jonge kinderen. Het verhaaltje nodigt uit om met jonge kinderen te praten over het gedrag van dieren en verschillende manieren van bewegen, en deze bewegingen ook uit te proberen. Aardig, maar niet heel origineel prentenboek, aantrekkelijk en fris ogend in oblong formaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia