Boek
Nederlands

Dessert easy

Anna Helm Baxter (auteur)
Zonder ingewikkelde materialen (en meestal zelfs zonder oven) binnen 10 minuutjes de heerlijkste desserts op tafel zetten? Dat is Dessert easy. Met 78 desserts en 8 sauzen zit er altijd wel een inspirerend recept tussen.

Strakke vormgeving en snelle recepten
Zoetekauwen kunnen aan dit boek hun hart ophalen! Het boek is strak vormgegeven: op de linkerpagina staan steeds de (weinige!
Onderwerp
Gebak, Nagerechten
Titel
Dessert easy
Auteur
Anna Helm Baxter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Desserts en 10 minutes
Uitgever
Haarlem: Becht, 2017
192 p. : ill.
ISBN
9789023015079 (hardback)

Besprekingen

Thema van dit boek is een lekker en gemakkelijk dessert maken binnen tien minuten. En dit lukt aardig, want deze tijdslimiet is voor elke thuiskok redelijk haalbaar (bak- en koeltijden en enkele voorbereidingen niet meegerekend en eventueel met behulp van aangegeven tijdbesparende ingrediënten). Aldus: 78 zoete nagerechten en acht sauzen in diverse varianten (onder meer ijsgerechten, een diversiteit aan gebak, mousses, fondues, flensjes). Dit alles gekaderd in de hoofdstukken Sauzen, Fruit, Feest, en Af en toe. De dosis ondersteunende basisinformatie (technieken, keukeninventaris suggesties, basisreceptuur etc.) completeert de receptuur uitstekend tot een door iedereen uitvoerbaar geheel. Dit mede door stapsgewijs en basaal beschreven werkwijzen in een bondige, heldere (maar klein gedrukte) tekst met afbeeldingen. De ingrediëntenlijsten zijn vooral kort en de ingrediënten zijn alom verkrijgbaar. Elk recept wordt symbolisch gekarakteriseerd als bijvoorbeeld gluten-, soja-, noten-, zuiv…Lees verder