Boek
Nederlands

Wat doe je ermee?

Anne-Sophie Baumann (auteur), Claire Garralon (illustrator)
+1
Wat doe je ermee?
×
Wat doe je ermee? Wat doe je ermee?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lees hoe allerlei spullen opnieuw gebruikt worden, en hoe je ze zelf een tweede leven kunt geven. Prentenboek met simpele gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Afval, Recyclage
Titel
Wat doe je ermee?
Auteur
Anne-Sophie Baumann
Illustrator
Claire Garralon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Où ça va?
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2023
[54] p. : ill.
ISBN
9789002277597 (hardback)

Besprekingen

Leerzaam prentenboek over het hergebruik van allerlei voorwerpen. Het boekje vertelt bijvoorbeeld hoe eierschalen, een eierdoos, badwater, gebruikte batterijen, jeans, een kapotte ballon of een oude houten stoel hergebruikt worden. In duidelijke taal geschreven. Met simpele gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.Anne-Sophie Baumann (1970) is een Franse auteur. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

wat doe je ermee?

Wat doe je ermee? Met een eierschaal, een eierdoos, oud brood, afval van fruit en groente, een conservenblikje, een leeggelopen plastic bal, een te kleine jeans, een verdroogde kerstboom, en ga zo maar door.Dit boekje geeft er een antwoord op. Links zie je een item, rechts krijg je de oplossing. Deze oplossingen zijn zeer uiteenlopend. Hoe je zelf kan recycleren, bijvoorbeeld eierschaal gebruiken in je tuin om planten te beschermen tegen slakken. Hoe je creatief aan de slag kan door een masker te knutselen van een eierdoos. Hoe de industrie afval verwerkt, bijvoorbeeld glazen potten verwerken tot een nieuwe pot of fles. Maar evengoed leer je dat sommige dingen niet recycleerbaar zijn, zoals een plastieken bal. Op het einde kan je tien voorwerpen linken aan de recyclage-oplossing. Een bijzonder relevante inspanning om jonge kinderen te sensibiliseren over recyclage is dit zeker.De vraag is wel een beetje op welke leeftijd dit boek mikt. De illus…Lees verder