Boek
Nederlands

Start to sleep : leer (weer) slapen zonder medicatie en zonder kopzorgen

Start to sleep : leer (weer) slapen zonder medicatie en zonder kopzorgen

1 Belg op 4 kampt met slaapproblemen. Dat heeft enorme gevolgen voor al die mensen, maar ook voor hun werkgevers, het verkeer enz.

Veel te vaak proberen mensen die problemen te bekampen met medicatie.
Psychologe Annelies Smolders begeleidt al vele jaren met veel succes mensen met slaapproblemen. Haar methode wérkt, ook zonder slaapmiddelen. De Start to Sleep-methode is een succest
Titel
Start to sleep : leer (weer) slapen zonder medicatie en zonder kopzorgen
Auteur
Annelies Smolders
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2017
223 p. : ill.
ISBN
9789089317087 (paperback)

Besprekingen

De auteur is expert op het gebied van slaapgerelateerde problemen en bespreekt in dit boek methoden die bewezen effectief zijn en ertoe bijdragen dat het besef van lezers toeneemt om hun slaaptekort aan te pakken zonder medicijnen. Na een uitgebreide beschrijving van uiteenlopende slaapstoornissen en problemen rondom het slaapproces, wordt stilgestaan bij psychologische en praktijkgerichte methodieken om langzamerhand weer controle te krijgen over je slaap. Wat betekent slapen eigenlijk? Hoe kun je een vicieuze cirkel van slapeloosheid doorbreken? En welke oefeningen kun je doen? Deze en vele andere wetenswaardigheden worden besproken in dit boek. Een uitgebreid zeswekenplan vol met nuttige opdrachten, waaronder het bijhouden van een slaapdagboek, draagt bij aan een structureel bewustwordingsproces dat de lezer helpt om weer een gezond slaapritme op te bouwen. Het boek bevat enkele invulpagina's die ook gedownload kunnen worden van een website. Met een literatuuroverzicht.