Boek
Nederlands

Jules en zijn grootouders

+1
Jules en zijn grootouders
×
Jules en zijn grootouders Jules en zijn grootouders

Jules en zijn grootouders

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De opa en oma van Jules komen op bezoek. Dan blijven ze altijd logeren. Maar dan moet er eerst nog van alles gebeuren in huis. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Jules en zijn grootouders
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2013 | Andere uitgaven
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355532 (hardback)

Besprekingen

Dit (voorlees)boekje voor jonge kinderen, gaat over de komst van opa en oma (volgens de Vlaamse benaming bompa en bomma). Zij wonen ver weg en daardoor komen ze niet zo vaak. Maar áls zij komen blijven ze ook altijd logeren. Dat betekent, dat er in huis best veel moet gebeuren: de bedden opmaken, een bloemetje op tafel en mooie kleren aan. Papa draagt dan altijd de trui, die oma vroeger voor hem heeft gebreid, maar Jules vindt die trui niet erg mooi … Als opa en oma met de trein zijn aangekomen, is het tijd voor cadeautjes. En oma heeft een echte verrassing voor Jules. De illustraties zijn kleurrijk en cartoonachtig. Ze zijn steeds geplaatst op de rechterpagina; de (voorlees)tekst van gemiddeld vier à vijf regels bevindt zich telkens op de linkerpagina. Het boekje is uitgegeven in oblong-formaat en gedrukt op dik, gelamineerd karton met afgeronde hoekjes. Deel uit de uitgebreide educatieve reeks over Jules*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties