Boek
Nederlands

De slaaprevolutie : het belang van slaap, rust & herstel

+1
De slaaprevolutie : het belang van slaap, rust & herstel
×
De slaaprevolutie : het belang van slaap, rust & herstel De slaaprevolutie : het belang van slaap, rust & herstel

De slaaprevolutie : het belang van slaap, rust & herstel

Wetenswaardigheden over slaap en slaapstoornissen, met tips en trucs voor een gezonde nachtrust.
Extra onderwerp
Dormir, Troubles du sommeil, slapen
Titel
De slaaprevolutie : het belang van slaap, rust & herstel
Auteur
Arianna Huffington
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sleep revolution
Uitgever
Utrecht: Lev., 2016
364 p.
ISBN
9789400507784 (paperback)

Besprekingen

De auteur, bekend als hoofdredacteur van The Huffington Post, heeft zich verdiept in de wereld achter het slapen. Dit boek probeert de geheimen te ontfutselen van dit bijzondere verschijnsel. Waarom is slaap zo belangrijk? Welke ziektes zijn wetenschappelijk gekoppeld aan een chronisch gebrek aan slaap? En welke innovaties zijn er op het gebied van slaapstimulering? Deze en vele andere vragen worden beantwoord aan de hand van onderzoeken en analyses van praktijksituaties. Het lukt de auteur om de lezer ervan te overtuigen dat slaap een essentieel onderdeel is van een gezond levensstijl. Daarvoor geeft hij diverse tips en trucs. Door inspirerende teksten en een prettig schrijfstijl zorgt dit boek voor een herijking van het fenomeen slapen en draagt het bij aan een hogere bewustwording op dit gebied.

Over Arianna Huffington

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Arianna Stasinopoúlou Huffington (Athene, 15 juli 1950) is een Grieks-Amerikaans auteur, distributeur, columnist en af en toe ook actrice. Ze is mede-oprichter en hoofdredacteur van The Huffington Post. Ze was een populaire Amerikaanse conservatieve commentator in het midden van de 90'er jaren, waarna ze liberaal werd. Ze was getrouwd met het Amerikaanse republikeinse congreslid Michael Huffington. Ze studeerde economie aan Girton College, Cambridge.

In 2003 probeerde ze als onafhankelijk kandidaat om gouverneur van Californië te worden in de Californische recall-verkiezing van 2003. In de MediaGuardian 100 van 2015 van The Guardian staat Huffington op nummer 94. Op Forbes' lijst van meest invloedrijke vrouwen van 2016 staat ze op nummer 70.

In 2011 werd The Huffington Post aangekocht door AOL voor 315 miljoen dollar. Huffington werd president en hoofdredacteur van de Huffington Post Media Group, die bestaat uit The Huffington Po…Lees verder op Wikipedia