Boek
Nederlands

Mijn lieverdje

Astrid Desbordes (auteur), Pauline Martin (illustrator)
+1
Mijn lieverdje
×
Mijn lieverdje Mijn lieverdje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De kleine Archibald vraagt zijn mama voordat hij gaat slapen of zij altijd van hem zal houden. Ze geeft een heleboel voorbeelden om te laten zien dat dit echt voor eeuwig en altijd is. Prentenboek met fijne tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mijn lieverdje
Auteur
Astrid Desbordes
Illustrator
Pauline Martin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Mon amour
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[40] p. : ill.
ISBN
9789044827521 (hardback)

Besprekingen

De kleine Archibald vraagt zijn mama voor hij gaat slapen of zij altijd van hem zal houden. Zij neemt uitgebreid de tijd om hem te antwoorden, met allerlei voorbeelden. 'Ik hou van je als je mij nadoet, en als je je eigen zin doet' en ook 'Ik hou van je als je iets heel goed kunt, en als je nog een beetje moet oefenen'. De tekst van dit kleine prentenboek is in zijn soberheid helemaal in balans. De 'Ik hou van je…'-zinnen die de moeder opsomt vallen steeds in een tegenstelling uiteen. De eerste helft staat op de linkerpagina, de tweede op de rechter. De tekeningen bestaan uit dunne zwarte lijnen, ingevuld met veelal egale, terugkerende kleuren in een beperkt aantal tinten. Ze geven invulling aan de tekst. De prent bij ‘Ik hou van je als iedereen ziet hoe mooi je bent’ toont Archibald in een keurig pak op een feestje. Rechts volgt bij de tweede helft van de zin ‘en als alleen ik dat zie’ een plaatje van Archibald met waterpokken onder een dekentje op de bank. De moeder laat zien dat ze…Lees verder

Mijn lieverdje

Dit boekje kent illustraties in retrostijl waarbij de naam van het hoofdperonage prima aansluit: Archibald. Op de vraag of mama Archibald altijd graag zal blijven zien, heeft mama telkens een uitgebreid, bevestigend antwoord klaar. Het is duidelijk dat mama in goede en in slechte tijden van haar zoon zal blijven houden. Dat wordt aan de hand van tegenstellingen nog duidelijker. Deze tegenstellingen staan bovendien naast elkaar en zijn paginagroot afgebeeld (vb. ik hou van je als je heel braaf bent, en als je in een deugniet verandert.). De illustraties versterken de tekst en hoe eenvoudig ze ook zijn, de gevoelens zijn van de personages af te lezen. Een leuk voorleesboekje waarin de moederliefde centraal staat.