Boek
Nederlands

Hatsjepsoet : hofkroniek van de Farao zonder Baard

+1
Hatsjepsoet : hofkroniek van de Farao zonder Baard
×
Hatsjepsoet : hofkroniek van de Farao zonder Baard Hatsjepsoet : hofkroniek van de Farao zonder Baard

Hatsjepsoet : hofkroniek van de Farao zonder Baard

Kroniek van de Egyptische koningin/regentes Hatsjepsoet.
Titel
Hatsjepsoet : hofkroniek van de Farao zonder Baard
Auteur
Barbara M. Veenman
Taal
Nederlands
Uitgever
Schoorl: Conserve, 2004
440 p.
ISBN
9789054291893 90-5429-189-3

Besprekingen

Eerst aangezien voor de voorspelde zoon blijkt na de geboorte van Hatsjepsoet (1516-1479 v. Chr.) dat ze een meisje is, van wie haar vader, de Egyptische farao Thoetmosis I overigens meer gaat houden dan van haar broer. Na de dood van haar vader moet ze volgens de traditie trouwen met deze broer, de nieuwe farao Thoetmosis II. Ze houdt echter van de schilder Senenmoet, die na de vroege dood van haar man haar levensgezel en bouwmeester wordt en een vader voor haar twee kinderen. Hatsjepsoet wordt regentes-farao voor haar zoontje, de latere Thoetmosis III en brengt Egypte veel voorspoed. Maar als haar dochter sterft, keert het hof zich tegen Senenmoet, die zijn grote liefde moet verlaten. Van de Nederlandse theologe en docente (1962) verscheen eerder de roman 'Vergeten farao'*, eerste deel van een drieluik over farao's uit de Egyptische 18e dynastie, waarvan dit het tweede deel is. Daarin valt opnieuw de kleurrijke, goede beschrijving van een periode uit de Egyptische geschiedenis en va…Lees verder

Over Barbara M. Veenman

Barbara M. Veenman (Rotterdam, 1962) is een Nederlandse, remonstrantse theologe en auteur van historische romans en verhalenbundels.

Levensloop

Veenman verwierf bekendheid met haar debuutroman Vergeten Farao, over de monotheïstische farao Echnaton en diens zoon Toetanchamon. Na Vergeten Farao verschenen Hatsjepsoet (over de vrouwelijke farao Hatsjepsoet) en Het briesende Nijlpaard, die tezamen een kroniek vormen van Egyptes achttiende dynastie.

In 2013 verscheen het eerste boek uit de Hemelpoorttrilogie, een Young Adult-reeks over engelen. In het Algemeen Dagblad van 15 april 2014 werd Veenman omschreven als 'de Nederlandse J.K. Rowling'.

In 2001 zong Veenman tevens mee in de Nederlandse première van Philip Glass' opera over de farao Echnaton.

Wat opleiding aangaat, volgde Veenman eerst de pedagogische academie en werkte ze vervolgens in het onderwijs. Op haar 33e begon ze pas aan …Lees verder op Wikipedia