Boek
Nederlands

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

Benny Lindelauf (auteur), Ludwig Volbeda (illustrator)
+1
Hoe Tortot zijn vissenhart verloor
×
Hoe Tortot zijn vissenhart verloor Hoe Tortot zijn vissenhart verloor
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:

Besprekingen

Tortot is veldkok in de tijd van de Grote Oorlogen, een strijd die al tientallen jaren voortduurt. Hij is de laatste in een rij van negen zonen, al zijn broers zijn inmiddels gesneuveld. Hij leeft voor de oorlog en dient altijd het leger dat aan de winnende hand is. Maar wanneer hij Halve George leert kennen, een jongen die zijn benen heeft verloren en die hem aan een stuk door vragen stelt, ziet hij meer en meer de zinloosheid van de strijd. De auteur rijgt een bonte verzameling opmerkelijke vertellingen rond markante personages aaneen tot een kleurrijk avonturenverhaal. Met zijn fascinerende, gedetailleerde pentekeningen geeft debuterend illustrator Ludwig Volbeda zijn eigen interpretatie aan de bijzondere verhalen in dit boek. Fraai vormgegeven, in oblong formaat. Eerder verscheen van deze auteur 'Negen open armen' en 'De hemel van Heivisj', onder meer bekroond met de Nynke van Hichtumprijs, de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en de Woutertje Pieterse Prijs. Voor ervaren lezers v…Lees verder

Over Benny Lindelauf

Benny Lindelauf (Sittard, 15 december 1964) is een Nederlands schrijver van kinderboeken, woonachtig in Rotterdam.

Loopbaan

Lindelauf studeerde inrichtingswerk aan de Mikojelacademie en dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Na te zijn afgestudeerd werkte hij mee aan verschillende (jeugd)theaterproducties, zowel als acteur als als danser.

In 1998 verscheen zijn eerste boek Omhoogvaldag, waarna nog verschillende andere boeken verschenen. Naast kinderboeken schrijft Lindelauf ook teksten voor jeugdtheatergezelschappen.

De historische roman Negen open armen is vertaald in zes talen, waaronder het Tsjechisch en Koreaans. Ook andere boeken zijn in vertaling verschenen.

Bekroningen

Werken

  • 1998: Omhoogvaldag, Van Goor
  • 1999: Schuilen in een jas, Van Goor
  • 2003: Opblijven, Wolters-NoordhoffLees verder op Wikipedia