Boek
Nederlands

Sterrenvlucht

+1
Sterrenvlucht
×
Sterrenvlucht Sterrenvlucht
In de reeks:
Skyward; 1
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Haar hele jeugd al droomt Spensa (16, ik-persoon) ervan om piloot te worden, en de aliens die haar wereld belagen te bevechten. Maar dat pad lijkt voor haar afgesloten... Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Sterrenvlucht
Auteur
Brandon Sanderson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Skyward
Uitgever
[Amsterdam]: Iceberg Books, 2021
478 p. : ill.
ISBN
9789083073132 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De jonge Spensa (16, ik-persoon) groeit op in een wereld die geplaagd wordt door constante aanvallen van de buitenaardse Krell, terwijl zij zelf gebukt gaat onder het stigma van haar vader, een verdwenen piloot en verrader. Toch lukt het Spensa om op de elite pilotenopleiding te komen. Ook vindt ze een oud starship - mét AI-persoonlijkheid. Eerste deel in een nieuwe serie van bestseller-auteur Brandon Sanderson. Hij schrijft sciencefiction en fantasy, en beheerst zijn métier uitstekend. De plots zijn niet altijd vernieuwend maar zijn boeken zijn wel onderhoudend; zo ook hier. De karakterontwikkeling van Spensa, alle tegenslagen op haar pad, de geheimen die ze langzaam ontrafelt... alles is voor veellezers wat voorspelbaar, maar het is goed geschreven en leest lekker weg - en ondanks de ogenschijnlijke dikte van het boek ook heel snel. De hoofdpersoon is net sympathiek genoeg, de opbouw redelijk spannend, het tempo hoog. Zoals de auteur het zelf omschreef: een combi van Top Gun en How …Lees verder

Over Brandon Sanderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Brandon Sanderson (Nebraska, 19 december 1975) is een Amerikaans schrijver van fantasy. Hij is vooral bekend voor zijn Mistborn-trilogie en zijn opdracht om de serie Het Rad des Tijds van de inmiddels overleden schrijver Robert Jordan af te werken.

Sanderson werd al twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Award en is nog steeds de enige auteur die zes keer genomineerd werd voor de David Gemmell Legend Award in een tijdsperiode van vier jaar. In 2011 won hij de David Gemmell Legend Award met The Way of Kings, het eerste deel van een multi-serie bestaande uit tien boeken. In 2012 werd hij genomineerd voor The Alloy of Law.

Sanderson is een deelnemer aan de wekelijkse podcast Writing Excuses met auteurs Dan Wells, Mary Kowal en webcartoonist Howard Tayler.

Achtergrond

Sanderson werd geboren in Lincoln, Nebraska en behaalde in 2004 zijn Masters in creatief schrijven. H…Lees verder op Wikipedia