Boek
Nederlands

Ketting van ijzer

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Ketting van ijzer
×
Ketting van ijzer Ketting van ijzer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Na Ketting van goud van Cassandra Clare is er nu Ketting van ijzer: deel 2 van De laatste uren-serie die zich afspeelt in Clares immens populaire Schaduwjagerswereld. Alles lijkt goed te gaan in Cordelia’s leven: ze is verloofd met James, ze woont in Londen met haar vrienden en ze ziet haar vader binnenkort weer. Ook heeft ze Cortana, een legendarisch zwaard, in haar bezit. Maar schijn bedriegt:
Titel
Ketting van ijzer
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chain of iron
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022
644 p.
ISBN
9789024597727 (paperback)

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties