Strip
Nederlands

Boek XIII

Charel Cambré (auteur)
+1
Boek XIII
×
Boek XIII Boek XIII
In de reeks:
Jump; 13
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat is de voorgeschiedenis van de Jumpers. Waarom is Dweezil zot van skateboarden? Was Brains altijd al zo'n slimme bol? En had Lisa als kleuter al de hots voor Dweezil? De hechte vriendschapsband die de drie tieners zo typeert heeft echter een zeer droeve achtergrond en ook die kom je te weten in boek XIII.
Extra onderwerp
humor
Titel
Boek XIII
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Eindhoven]: Strip 2000, 2016 | Andere uitgaves
32 p. : ill.
ISBN
9789462802063 (paperback)

Besprekingen

De vader van Lisa verdween dertien jaar geleden spoorloos in de Zuid-Amerikaanse jungle. Bij toeval krijgt Lisa het dagboek in handen dat haar vader heeft achtergelaten. Lisa ontdekt dat haar vader op zoek was naar een goudschat. Samen met haar vrienden reist ze naar El Bolivar. Een avontuur vol gevaren en vreemde ontmoetingen. In dit album komt ook het verleden van de Jumpers aan bod. Waarom is Dweezil zo gek van skateboarden? Was Brains altijd al zo'n slimme bol? De hechte vriendschapsband die de drie tieners zo typeert, heeft echter een verdrietige achtergrond. Volle pagina's met veel actie, getekend in een karikaturale, populaire stijl. Het weinige Vlaamse taalgebruik is niet storend. De serie is een aardige middenklasser voor lezers vanaf ca. 9 jaar. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Driezil!' (2015)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia