Boek
Nederlands

Wat de stenen ons vertellen : roman

Clara Dupont-Monod (auteur), Martine Woudt (vertaler)
+1
Wat de stenen ons vertellen : roman
×
Wat de stenen ons vertellen : roman Wat de stenen ons vertellen : roman

Wat de stenen ons vertellen : roman

Genre:
Een gezin wordt geconfronteerd met de komst van een kind met een meervoudige beperking.
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Wat de stenen ons vertellen : roman
Auteur
Clara Dupont-Monod
Vertaler
Martine Woudt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
S'adapter
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2023
175 p.
ISBN
9789029096256 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Een ontroerende psychologische roman over leven met een handicap, de veerkracht van familie en het aanpassingsvermogen van de mens. Het verhaal beschrijft vanuit drie verschillende perspectieven hoe een familie omgaat met een meervoudig beperkt kind dat voor altijd aan bed gekluisterd is. Zijn oudste broer beschermt hem, zozeer dat hij zichzelf bijna verliest. Zijn zus worstelt met gevoelens van afkeer vanwege het effect dat haar broertje heeft op de harmonie van het gezin. Het nakomertje, geboren na het overlijden van zijn broertje, moet leven met de geest van zijn voorganger maar brengt desalniettemin hoop op verzoening. Invoelend en zachtaardig geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Clara Dupont-Monod (Parijs, 1973) publiceerde meerdere romans. 'Wat de stenen ons vertellen’ bereikte de mid-list van de Prix Goncourt. Dupont-Monod won de prestigieuze Prix Femina, de Prix Goncourt des Lycéens, de Prix Landerneau des Lecteurs en de Prix Goncourt de l’Orient 2021.

Over Clara Dupont-Monod

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door G.Garitan

Clara Dupont-Monod (Parijs, 1973) is een Franse schrijfster en journaliste.

Biografie

Clara Dupont-Monod is een achternicht van Théodore Monod, een gerenommeerd natuurwetenschapper en humanist. Ze groeide op in een protestantse familie en is moeder van twee kinderen.

Opleiding

Ze genoot een literaire vorming. Ze volgde een op de universiteit voorbereidend literair specialisatiejaar aan het lyceum van Fénelon-Sainte-Marie te Parijs en haalde een licentie in de moderne literatuur aan de Sorbonne, waar ze het oude Frans ontdekte en erin doctoreerde. Dat oude Frans beïnvloedt in belangrijke mate haar literair werk.

Journalistiek

Tijdens de voorbereiding van haar doctoraatsproefschrift over Tristan en Isolde, ontmoette ze de directrice van het tijdschrift Cosmopolitan, waarvoor ze freelance ging werken. …Lees verder op Wikipedia