Een vrouw uit de Achterhoek, die zich gei͏̈ntimideerd en gemanipuleerd voelt door haar man, komt tot een schokkende beslissing.
Titel
Sluipend gif
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2017
272 p.
Aantekening
Gebaseerd op de zaak van Jacqueline Sauvage, een Franse vrouw die haar man vermoordde na jaren door hem gemanipuleerd en mishandeld geweest te zijn.
ISBN
9789023455561 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Jacqueline (48) uit Bronkhorst houdt van haar man Gijs, die als sociaalrechercheur in Zutphen is ontslagen en nu genoegen moet nemen met een baan als pontvaarder op de IJssel. Hij heeft zijn ontslag nog niet verwerkt en dat, samen met zijn ouderwetse opvattingen, reageert hij af op Jacqueline die hij intimideert en manipuleert. Met hun dochter Hanna die drugs gebruikte en op haar negentiende wegliep, mag Jacqueline geen contact hebben. Ze krijgt het daar steeds moeilijker mee en als haar manisch-depressieve moeder, die ze verzorgde, terminaal ziek wordt en voor euthanasie kiest, gaat ze begrijpen hoe de dominante Gijs haar kleinhoudt en komt ze tot de conclusie dat hij uit haar leven moet verdwijnen. De vroegere eigenaar (1964) van een reclamebureau publiceert sinds 2007 meermaals bekroonde en genomineerde misdaadromans en psychologische thrillers. Deze is ook weer psychologisch uitstekend opgebouwd en speelt goed met de twijfels en onzekerheden van de labiele Jacqueline. Een spannend…Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia