Boek
Nederlands

Achter de bomen stond een leeuw

+1
Achter de bomen stond een leeuw
×
Achter de bomen stond een leeuw Achter de bomen stond een leeuw

Achter de bomen stond een leeuw

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Reisverhalen over bijzondere dieren die de schrijver is tegengekomen op allerlei plaatsen in de wereld. Met kleurenfoto’s. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dieren
Extra onderwerp
Knack Encore
Titel
Achter de bomen stond een leeuw
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
200 p. : ill.
ISBN
9789045127880 (hardback)

Besprekingen

Natuurdagboek voor kinderen van de winnaar van de Theo Thijssen-oeuvreprijs van 2021. Daan Remmerts de Vries werd achtervolgd door vijf leeuwen in een Indiaas oerwoud. Hij ging in een bootje op zoek naar reuzenhaaien bij het eiland Man en speurde op de oevers van Loch Ness naar het monster. En hij had ongemerkt een ontmoeting met een tijger in een gebied waar geesten huizen… In deze reisverhalen schrijft hij beeldend, geïllustreerd met eigen foto’s, over de bijzondere zwerftochten die hij maakte om dieren in het wild te zien. ‘Achter de bomen stond een leeuw’ is helder en met veel oog voor sfeer en detail geschreven, waardoor de lezer bijna het gevoel krijgt er zelf bij te zijn geweest. Met foto’s in kleur en zwart-wit. Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 1962) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en illustrator, schilder en muzikant. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Gouden Griffel en…Lees verder

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia