Boek
Engels

The promise

Damon Galgut (auteur)
Het nakomen van de belofte van de vader van Amor aan zijn vrouw om de huishulp het huis te schenken wordt steeds opgeschoven, maar Amor maakt er een erezaak van om de wil van haar moeder te volbrengen.
Titel
The promise
Auteur
Damon Galgut
Taal
Engels
Uitgever
London: Chatto & Windus, 2021
293 p.
ISBN
9781784744076 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Dat Amor de blikseminslag heeft overleefd, is een vingerwijzing van God, meent Manie, haar vader, en hij keert terug naar het ware geloof. Het opbiechten van zijn misstappen aan zijn vrouw maakt de relatie niet beter. Haar terugkeer naar de Joodse gemeenschap maakt dat ze niet naast haar echtgenoot zal worden begraven. Alwyn Simmers, de blinde predikant, laat Manie geloven dat hij zijn plaats in de hemel kan afkopen. Het leidt tot een breuk met zijn zoon Anton, die terugkomt als zijn vader overlijdt. De belofte van haar vader aan haar moeder, kort voor haar dood, waar Amor bij toeval getuige van is geweest, wordt ontkend. Amor maakt er een erezaak van om de wil van haar moeder te volbrengen, en Salomé, de huisbediende, het huis te schenken. De belofte rijt het gezin uiteen, maar voor Amor is een woord een woord. De Zuid-Afrikaanse auteur (1963) kent de gave om de binnenkant, gedachten en gevoelens van zijn personages naar buiten te brengen. Elke zin laat de lezer dieper in het hoofd v…Lees verder

Over Damon Galgut

Damon Galgut (Pretoria, 1963) is een Zuid-Afrikaans schrijver. Hij schreef zijn eerste boek A Sinless Season toen hij zeventien jaar oud was.
Zijn roman In a Strange Room (2010) stond op de shortlist van de Man Booker Prize. De roman The Quarry werd in 1998 verfilmd door Marion Hänsel.

Ook Galguts roman The Promise (2021) haalde de shortlist van de Man Booker Prize en won deze prijs later ook. Het boek verscheen in het Nederlands als De belofte.

Bibliografie

Romans

  • A Sinless Season, 1982
  • Small Circle of Beings, 1988
  • The Beautiful Screaming of Pigs, 1991
  • The Quarry, 1995
  • The Good Doctor, 2003
  • The Impostor, 2008
  • In a Strange Room, 2010
  • Arctic Summer, 2014. Bekroond met de Barry Ronge Fiction Prize 2015
  • The Promise, 2021. Bekroond …Lees verder op Wikipedia