Boek
Engels

The bone clocks

David Mitchell (auteur)

The bone clocks

Genre:
Een gewone vrouw blijkt een beslissende pion in een bovennatuurlijke strijd tussen goed en kwaad.
Titel
The bone clocks
Auteur
David Mitchell 1969-
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Sceptre, 2015 | Andere uitgaves
624 p. : ill.
ISBN
9780340921623 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Het inventief, humoristisch en geëngageerd boek van de geliefde Britse schrijver is net als Cloud Atlas een mozaïekroman van zes verhaallijnen, (bijna) steeds vanuit een ander perspectief, met hoofdthema’s als tijd en onsterfelijkheid en min of meer subtiele verwijzingen naar bovennatuurlijke fenomen als zielsverhuizing, reïncarnatie en met een strijd tussen goed (de Horlogisten) en kwaad (de Anchorieten). Rode draad is het personage Holly Sykes, die stemmen in haar hoofd hoort. In 1984 loopt ze als 15-jarige in het door mijnstakingen beheerste Engeland na een ruzie van huis, in 1991 sluit de corpsbal Hugo Lamb (een van de verwijzingen naar eerder werk) een faustiaans pact en probeert haar te versieren, in 2004 vertelt haar man Ed Brubeck hoe moeilijk het is als oorlogsverslaggever werk en familie te combineren. In 2015 ontmoet auteur Crispin Hershey (een type à la Martin Amis) haar als schrijfster, in 2025 zoekt haar oude dokter Marinus haar op en in 2043 is ze oma in een door de kli…Lees verder

Over David Mitchell

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

David Mitchell (Southport, 12 januari 1969) is een Brits auteur. Zijn werk kenmerkt zich door een enorme verscheidenheid aan stijlen en vormen waarmee hij vele verhaallijnen door elkaar vlecht. In zijn boeken staat Japan vaak centraal. De personages uit zijn verhalen komen vaak in meerdere werken terug, bijvoorbeeld in het ene boek als tiener in 1920 en in het andere boek als oude dame in 1980.

Hij woonde lange tijd in Japan. In 2007 stond hij op de lijst van 100 invloedrijkste personen van het Amerikaanse opinieblad Time.

Boeken

Ghostwritten

Zijn debuutroman Ghostwritten (De Geestverwantschap, ISBN 0375724508, 1999) kreeg veel lovende kritieken. Hij ontving hiervoor de Llewellyn Rhys-prijs.

Er zijn negen verhaallijnen, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar subtiel met elkaar in verband staan. Ze hebben steeds een andere ik-figuur en spel…Lees verder op Wikipedia