De jongen in de jurk

David Walliams (auteur), Quentin Blake (illustrator), Janneke Blankevoort (vertaler)
Dennis (12) houdt van voetballen, maar ook van mooie dameskleding. Hij raakt bevriend met de mooie Lisa. Ze stelt voor dat Dennis verkleed als meisje met haar mee naar school gaat. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Jezelf zijn
Titel
De jongen in de jurk
Auteur
David Walliams
Illustrator
Quentin Blake
Vertaler
Janneke Blankevoort
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy in the dress
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
153 p. : ill.
ISBN
9789044850604 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

David Walliams is de vrolijke bedenker en acteur van de tv-serie 'Little Britain'. De jongen in de jurk is zijn debuutroman voor tienplussers. De auteur vertelt het verhaal van Dennis, die gepassioneerd is door voetballen en mode. Dennis heeft een hardwerkende, stoere papa en een twee jaar oudere broer John. Zijn mama liep weg. Van alle foto's die papa van haar verbrandde, kon Dennis er één redden. Hij koestert de foto om nog iets van warmte te kunnen voelen in hun huis. Gelukkig heeft hij een hele goede vriend en voetbalkompaan Darvesh, een Sikh-jongen. Als Dennis, die houdt van glossy modefotografie, een 'Vogue' koopt, is papa héél kwaad: zoiets is voor meisjes! Per toeval raakt Dennis in gesprek met het mooiste meisje van de school, Lisa, die twee jaar ouder is en kleding ontwerpt. Ze wil een grap uithalen met de school: van Dennis een Denise maken en haar vervolgens voorstellen als haar Franse pennenvriendin. Even gaat het goed, maar dan wordt Dennis ontmaskerd en geschorst…Lees verder
Een warme, grappige jeugdroman over jezelf mogen zijn. Dennis woont in een saai huis, in een saaie straat, in een saaie stad, en ook de toekomst ziet er behoorlijk saai uit. Maar Dennis heeft een droom. Hij houdt van voetballen, maar ook van mooie dameskleding. Hij raakt bevriend met de mooie Lisa. Zij stelt voor dat Dennis verkleed als meisje met haar mee naar school gaat. Als Dennis eenmaal besloten heeft zijn droom waar te maken, ziet de wereld er heel anders uit. Vlot en met een droog gevoel voor humor, maar ook invoelend geschreven. Met speelse zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar. David Walliams (1971) is een Britse auteur, scenarioschrijver, acteur en komiek. Hij schreef veel populaire kinderboeken en zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia