Boek
Nederlands

Nijntje oefent korte woordjes

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje oefent korte woordjes
×
Nijntje oefent korte woordjes Nijntje oefent korte woordjes

Nijntje oefent korte woordjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Titel
Nijntje oefent korte woordjes
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2014
[30] p. : ill.
ISBN
9789056476045 (hardback)

Besprekingen

In deze royale, hardkartonnen, glanzende uitgave met twee afgeronde hoeken komen zo’n dertig begrippen aan de orde uit de omgeving van het jonge kind. Ze zijn neergezet in de bekende Bruna-stijl met dik zwart omlijnde figuren in voornamelijk primaire kleuren. De lege, witte achtergrond zorgt voor rust. De figuren zijn benoemd zonder lidwoord; het gaat in alle gevallen om eenlettergrepige woorden die kinderen al snel na kunnen zeggen, zoals bloem, pop, muts, poes, bed. De figuren op naast elkaar liggende pagina’s houden verband met elkaar. Er staan ook afbeeldingen op de binnenzijde van het voor- en achterplat. Op het blauwe voorplat zijn vijf illustraties uit het binnenwerk te zien in witte blokjes. Behalve op het voorplat en in de titel komt Nijntje niet voor. Duidelijke, maar wel wat saaie uitgave. Aanwijzen en benoemen vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over Nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia