Boek
Nederlands

Spelen en sporten met Nijntje

Dick Bruna (auteur)
+1
Spelen en sporten met Nijntje
×
Spelen en sporten met Nijntje Spelen en sporten met Nijntje

Spelen en sporten met Nijntje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Ga met Nijntje mee sporten in dit prentenboek. Leuk voor peutertjes vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Spelen, Sport, Bewegingen
Titel
Spelen en sporten met Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2023
[12] p. : ill.
ISBN
9789056479374 (hardback)

Besprekingen

In dit nieuwe boek van Nijntje gaan jonge lezers op onderzoek rondom het thema spelen en sporten. Dit boek bestaat uit zes spreads met ieder dezelfde opbouw. Aan de linkerkant een tekst van om en nabij de zes regels (niet op rijm) eindigend in een vraag of opdracht, die uitnodigt tot interactief voorlezen. Hieronder staat een tekening van Nijntje, die de interactie aangaat met een vriendje of de jonge lezer. Op de rechter pagina zijn er zes vakken met hierin eenvoudige tekeningen, die met de tekst te maken hebben, waarvan er drie met een flap opengeklapt kunnen worden. Deze kleine tekeningen nodigen uit tot benoemen bij de allerjongsten en erover praten met iets oudere kinderen. De illustraties zijn vertrouwd, zoals we die van Dick Bruna kennen. Het niveau van de tekst is voor peuter aan de hoge kant. Daarnaast vraagt het interactief voorlezen bij dit boek wel het nodige van degene, die voorleest. Er staan namelijk geen woorden te ondersteuning bij de kleine tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ert…Lees verder op Wikipedia