Boek
Engels

The grass is singing

Doris Lessing (auteur)

The grass is singing

Genre:
Een heerszuchtige egoi͏̈stische vrouw kan door haar koele ongenaakbaarheid geen contact met haar echtgenoot krijgen en komt voortdurend in conflict met de bedienden op hun farm in Zuid-Afrika
Extra onderwerp
Racisme, Rhodésie, Mariage
Titel
The grass is singing
Auteur
Doris Lessing
Taal
Engels
Uitgever
London: Fourth Estate, 2013
206 p.
ISBN
9780007498802 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Een somber, welhaast tragisch verhaal over een mislukt huwelijk dat zich afspeelt op een afgelegen ontginning in Zuidelijk Afrika (het toenmalige Rhodesië). De schrijfster schetst op voortreffelijke wijze de verhouding blanke-zwarte en die van de blanken onderling. Ook het karakter van de vrouwelijke hoofdpersoon met al haar frustraties komt goed over. Een van de betere werken van deze bekende Britse, in Rhodesië getogen schrijfster (1919-2013, Nobelprijs 2007). Klassieker en leeslijstboek.

Over Doris Lessing

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door No machine-readable author provided. Elya assumed (based on copyright claims).

Doris Lessing, meisjesnaam: Doris May Tayler (Kermanshah (Perzië), 22 oktober 1919 – Londen, 17 november 2013), was een Brits schrijfster, in 2007 onderscheiden met de Nobelprijs voor Literatuur. Haar werk weerspiegelt diepgaande betrokkenheid bij politieke en menselijke problemen, maar is ook autobiografisch en beschrijft dan haar Afrikaanse jeugdervaringen.

Biografie

Doris Lessing werd geboren als dochter van een Britse officier en een verpleegster. Het gezin verhuisde in 1924 naar Rhodesië (thans Zimbabwe), waar Doris Lessing tot 1949 bleef wonen. Ze volgde er de lagere school en verliet de ouderlijke woning toen ze vijftien jaar was.

In 1937 verhuisde Lessing naar Salisbury, waar ze telefoonoperator werd; ze trouwde daar met haar eerste man, Frank Wisdom. Ze kreeg twee kinderen met hem voordat ze in 1943 van hem scheidde.

In de "communist book club" ontmoette ze haar tweede man, Gottfried Lessing, met wi…Lees verder op Wikipedia