Boek
Nederlands

Mijn spook en ik

Edward van de Vendel (auteur), Floor De Goede (illustrator)
+1
Mijn spook en ik
×
Mijn spook en ik Mijn spook en ik
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Yas krijgt bezoek van een spook. Hij is nergens bang voor, maar het spook vindt hij toch best eng. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Spoken, Bang zijn
Titel
Mijn spook en ik
Auteur
Edward van de Vendel
Illustrator
Floor De Goede
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2023
100 p. : ill.
ISBN
9789045128849 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk boek over de angst voor de nacht en ook voor spoken. Het jongetje Yas is nergens bang voor. Dat zegt hij zelf. Maar op een nacht krijgt hij bezoek van een spook. Het is hulpspook Kwaak. Kwaak vindt Yas een schijthaas en hij gaat hem helpen met zijn angst. Maar dat heeft Yas toch niet nodig? Of stiekem wel? Met veel humor en gevoel voor taal geschreven, in korte zinnen en met korte woorden. Met grappige gekleurde illustraties waarin de kleur blauw van de nacht de boventoon voert. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Edward van de Vendel (Leerdam, 1964) is een bekende (jeugd)auteur. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Gouden Lijst, de Jenny Smelik-IBBY-prijs en de Woutertje Pieterse Prijs. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Tijgerlezen'.

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wikidammer

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties