Boek
Nederlands

Rupsje Nooitgenoeg : voelboek vol dieren

Eric Carle (auteur)
+1
Rupsje Nooitgenoeg : voelboek vol dieren
×
Rupsje Nooitgenoeg : voelboek vol dieren Rupsje Nooitgenoeg : voelboek vol dieren

Rupsje Nooitgenoeg : voelboek vol dieren

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Hardkartonnen prentenboek over dieren in verschillende biotopen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Rupsje Nooitgenoeg : voelboek vol dieren / tekst en illustraties Eric Carle
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The very hungry caterpillar's touch and feel animals
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[10] p. : ill.
ISBN
9789025777098 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboek met afgeronde hoeken en hardkartonnen bladzijden. Op vijf spreads worden dieren uit verschillende biotopen afgebeeld. In het wild, in zee, in de tuin, in de wei en in de nacht. Op de linkerpagina vrijstaand tegen een witte achtergrond, op de rechterpagina met een kleurrijke achtergrond passend bij de betreffende biotoop. Bij sommige dieren kan de vacht worden gevoeld. Bij alle dieren wordt een kenmerk naast de naam gegeven, zoals pluizige panda’s (ook te voelen), fladderende vlinders (met kleurige glitters) en een vliegende uil. Bij de dieren in zee komen verschillende kleuren aan bod, en bij de dieren in de tuin kan geteld worden tot en met vijf. Bij de dieren in de tuin worden de geluiden van de dieren weergegeven. Op elke spread is het beroemde Rupsje Nooitgenoeg te zien. Alle illustraties van de wereldberoemde Eric Carle zijn afkomstig uit andere prentenboeken van hem. Een vrolijk boek om met peuters kleuren, getallen of dierengeluiden te leren herkennen. Het …Lees verder

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia