Boek
Nederlands

Dribbels grote flapjesboek

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbels grote flapjesboek
×
Dribbels grote flapjesboek Dribbels grote flapjesboek

Dribbels grote flapjesboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Samen met Dribbel leert een peuter diverse dierengeluiden, tegenstellingen, vormen, kleuren en getallen van 1 t/m 10. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur en beweegbare flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Dribbels grote flapjesboek
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's big lift-the-flap book
Uitgever
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, © 2022
[10] p. : ill.
ISBN
9789000380763 (hardback)

Besprekingen

Het bekende hondje Dribbel verkent de wereld waarin hij leeft, en geniet er met volle teugen van. Eerst komen verschillende dieren aan de beurt met hun typische geluiden: achter elk flapje houdt zich er een schuil. Daarna wordt het begrip 'tegenstellingen' grappig en duidelijk geïllustreerd. Vervolgens worden vormen aangeleerd aan de hand van voorwerpen die kinderen goed kennen. Midden in het boek vind je een verhaaltje over Dribbel die zijn zoekgeraakte knuffel terugvindt (als toepassing op tegenstellingen). Kleuren komen natuurlijk ook aan de beurt. Bij de getallen komen 'zes kwebbelende konijntjes' vanachter de flap tevoorschijn, wat een beetje gek is...

Op de laatste bladzijde krijgen de kleuters een overzicht van alles wat ze met Dribbel hebben geleerd. Een leuk flappenboek.

[Lydia Herdies]
Prentenboek in vrij groot formaat voor peuters met de bekende hond Dribbel, gericht op het aanleren van verschillende begrippen. Aan de orde komen: dierengeluiden, tegenstellingen, vormen, kleuren, hoeveelheden/getallen van 1 t/m 10 en tevens een klein verhaaltje over het zoeken naar de knuffelbeer. Er is weinig tekst, slechts wat aanwijzingen, waarbij het kind steeds wordt uitgedaagd het antwoord te geven, waarna er achter een klepje gekeken kan worden om te zien of het kind gelijk heeft. Op de laatste pagina een compilatie van de getallen, kleuren en vormen en een telopdracht door het hele boek heen. De begrippen die aan de orde komen, zijn vrij voor de hand liggend en eenvoudig. Hierdoor is het boek echt gericht op en aantrekkelijk voor peuters. Voorzien van aantrekkelijke, grappige, simpele, groot opgezette illustraties in kleurboekenstijl. Degelijke uitvoering: de vrij grote en stevige klepjes in diverse vormen en formaten kunnen wel een stootje velen. Voor peuters vanaf ca. 2 ja…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia