Boek
Nederlands
In 2045 jagen veel mensen op een schat die is achtergelaten in een virtuele wereld; de man die als eerste een sleutel bemachtigt, is ineens beroemd en in levensgevaar.
Titel
Ready player one
Auteur
Ernest Cline
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Q, 2014 | Andere uitgaven
366 p.
ISBN
9789021449753 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Debuutroman. In een dystopie waar iedereen het leven ontvlucht in een computerspel laat de door de jaren tachtig-cultuur bezeten maker van dit spel zijn fortuin na aan degene die zijn in het spel verborgen puzzel oplost. Het boek volgt een tiener in zijn queeste naar de oplossing. Het verhaal is kinderachtig (de obsessie van een tienerjochie is ineens heel belangrijk) en ongeloofwaardig (er zijn nog niet half genoeg uren in een dag voor de hoeveelheid films, muziek en games die de hoofdpersoon consumeert) maar wel spannend. De vertaling is hortend, maar dat kan niet anders in een boek met zoveel jargon. De karakters zijn van bordkarton; pas helemaal op het eind krijgen ze wat vlees op de botten. Een boek voor een beperkte doelgroep. Wie thuis is in game- en jaren tachtig-cultuur zal zeker genieten van dit retrofeest; de rest zal er weinig van begrijpen. Normale druk.

Over Ernest Cline

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Ernest Christy Cline (Ashland, 29 maart 1972) is een Amerikaans schrijver van sciencefictionboeken, spoken word-artiest en scenarioschrijver.

Biografie

Ernest Cline werd geboren in 1972 in Ashland, Ohio als zoon van Faye Imogene (Williams) en Ernest Christy Cline.

In 1996 schreef Cline het scenario van de film Buckaroo Banzai Against the World Crime League, de sequel van de film The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension uit 1984. Omdat de film flopte en de filmmaatschappij failliet ging, werd deze film nooit uitgebracht maar het scenario werd verspreid via internet en kreeg heel wat aandacht. In 1998 schreef Cline het scenario van Fanboys, uitgebracht in 2009 en ook zijn filmscenario van Thundercade werd in de zomer van 2008 gekocht door Lakeshoure Entertainment.

Van 1997 tot 2001 gaf hij voordrachten van eigen werk op de Austin Poetry Slam-wedstrijde…Lees verder op Wikipedia