Een meisje uit een kansarm milieu schopt het tot internationaal succesvol modeontwerpster. Net voordat een groot evenement plaatsvindt, krijgt ze nieuws waardoor een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden weer opdoemt.
Titel
Nazomer
Auteur
Esther Verhoef 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2017 | Andere uitgaven
459 p.
ISBN
9789026340550 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Geheide zomerbestseller

Lekker eigenwijs, die Esther Verhoef. Wint ze met haar laatste thriller Lieve mama eindelijk de prijs die ze al jaren verdiende, de Gouden Strop, komt ze deze zomer met een boek dat helemaal geen thriller is. Nazomer is haar tweede roman, na Tegenlicht uit 2012, waarmee ze genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. 'Roman' staat er nadrukkelijk op de cover, en dat klopt, want in Nazomer sterft niemand een onnatuurlijke dood.

Net als in Tegenlicht zijn er in Nazomer twee verhaallijnen. Hoofdpersoon Claudia groeit op in een volksbuurt in Zuid-Nederland in de jaren zeventig en tachtig. Ze past niet in dat milieu van harde werkers, innige familiebanden, dialect en sociale controle - ze kan met haar creativiteit geen kant op.

De tweede verhaallijn vertelt het reilen en zeilen van modeontwerpster Vivian D, die uiterst succesvol is met haar exclusieve kleding. Met haar zakenpartner Marnix doet ze goede zaken vanuit haar studio aan het IJ in Amsterdam. Lekker leventje, totdat er een grote kaper op de kust opduikt, zo'n financiële haai die alleen maar denkt in nog meer omzet en schaalvergroting.

De lezer vermoedt al snel dat 'Clau' en Vivian een en dezelfde persoon zijn. Het leven in de Brabantse volksbuurt is door Verhoef mooi beschreven, ook het tijdsbeeld is raak getroffen. Het zijn de jaren van de muziek van Pat Benatar, Boy George, Talk Talk, van …Lees verder

De schrijfster (1968) werd bekend met succesvolle boeken over huisdieren en met psychologische thrillers als ‘Onder druk’ (bekroond met de Diamanten Kogel 2005), ‘Tegenlicht’ en ‘De kraamhulp’, die bestsellers werden. Samen met haar man publiceerde ze ook een aantal actiethrillers onder de naam Escober. Hoofdfiguur in deze roman is Claudia die opgroeit in een kansarm milieu, maar het desondanks brengt tot een internationaal succesvolle modeontwerpster: Vivian D. Net voordat een groot event in Parijs begint, krijgt ze nieuws waardoor een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden weer opdoemt. Het betekent dat ze opnieuw pijnlijke keuzes moet maken. Geschreven in een toegankelijke, vlotte stijl, voor een breed publiek.

Over Esther Verhoef

Esther Verhoef ('s-Hertogenbosch, 27 september 1968) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Esther Verhoef (geboortenaam Verhallen) groeide op in 's-Hertogenbosch en in het nabijgelegen Rosmalen. Haar eerste publicaties verschenen in 1989 en betroffen columns in het blad Flair. Tussen 1995 en 2005 schreef ze vijftig informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n acht miljoen over de toonbank gingen. Haar dierenboeken zijn vertaald in ruim tachtig landen. Verhoef deed zelf grotendeels de fotografie voor haar boeken.

Bekendheid bij het grote publiek verwierf zij toen zij thrillers begon te schrijven. In 2003 debuteerde ze met de thriller Onrust, die in 2004 werd genomineerd voor de Gouden Strop en spoedig daarna vertaald in het Duits. De opvolger Onder druk werd genomineerd voor de Gouden Strop 2005. Op 22 september 2005 won Verhoef met Onder Druk…Lees verder op Wikipedia