Boek
Nederlands

Het grote avontuur van Kleine Muis : voorleesverhalen met een staartje

Gerda De Preter (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Het grote avontuur van Kleine Muis : voorleesverhalen met een staartje
×
Het grote avontuur van Kleine Muis : voorleesverhalen met een staartje Het grote avontuur van Kleine Muis : voorleesverhalen met een staartje

Het grote avontuur van Kleine Muis : voorleesverhalen met een staartje

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Kleine Muis gaat op zoek naar opa voor het jaarlijkse familiefeest. Hij ontmoet Uil, die helemaal niet zo aardig is als hij lijkt. Dat is het begin van een groot avontuur.

Meer dan eens moet Kleine Muis rennen voor zijn leven. Komt hij veilig thuis? En kan hij de snode plannen van Uil dwarsbomen?

Onderwerp
Dapper zijn
Titel
Het grote avontuur van Kleine Muis : voorleesverhalen met een staartje
Auteur
Gerda De Preter
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
90 p. : ill.
ISBN
9789401476836 (hardback)

Besprekingen

Het grote avontuur van Kleine Muis

Het is het jaarlijkse familiefeest en opa is verdwenen. Kleine Muis gaat op zoek naar hem, maar is zijn brilletje vergeten. Hij ontmoet ondertussen de uil die helemaal niet zo goedhartig is als hij lijkt en dat is het begin van een groot avontuur. Tibbe de poes, Arabella de kip, de vos, de hond en de mol komen allen op het pad van Kleine muis. Meerdere keren moet hij rennen voor zijn leven. Komt Kleine Muis veilig thuis?Dit boek is een spannend en grappig voorleesboek met vijf aparte verhalen. Gerda De Preter schrijft rijke en tot de verbeelding sprekende teksten die orignieel zijn. Het gesprek tussen de sluwe uil en Kleine Muis getuigt van spitsvondigheid, Arabella de kip die alles verkeerd hoort, doet je spruit ongetwijfeld schaterlachen en het feest met mol zonder gasten zal je een traantje doen wegpinken. Het taalgebruik is gevarieerd, zit vol met humor en bevat veel uitdrukkingen. Zo zit Arabella de kip met een ei en wordt Kleine Muis licht in zijn hoofd van…Lees verder

Over Gerda De Preter

Gerda De Preter (Heist-op-den-Berg, 7 april 1958) is een auteur van kinderboeken. Tot september 2018 werkte ze daarnaast ook als lerares Nederlands en Engels in het Sint-Ursula-Instituut (Onze-Lieve-Vrouw-Waver). Ze woont in Haacht.

Uitgegeven werken

  • De schommel - 1999
  • Een koffertje voor opa - 2001
  • Blindganger - 2003
  • Spookpijn - 2005
  • Anna was hier - 2007
  • Op de rug van de Duivel - 2009
  • Toen Alfie verdween - 2018
  • Het grote avontuur van Kleine Muis: voorleesverhalen met een staartje - 2021