Engeltjes op zondag, boefjes in de week

Gerda Dendooven (auteur)
+1
Engeltjes op zondag, boefjes in de week
×
Engeltjes op zondag, boefjes in de week Engeltjes op zondag, boefjes in de week

Engeltjes op zondag, boefjes in de week

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een vrouw bevalt van eenentwintig kinderen, die er nog graag een broertje of zusje bij willen om twee complete voetbalelftallen te hebben. Prentenboek met absurdistische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Gehoorzamen, Gezin
Titel
Engeltjes op zondag, boefjes in de week / tekst en tek. van Gerda Dendooven
Auteur
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-209-4987-X 9789020949872

Andere formaten:

Besprekingen


Voor het project 'WIJK Up', onderdeel van Brugge 2002, gingen de mensen van ABC praten met bewoners van de Brugse wijken St.Pieters, St.Jozef en Zeebrugge en gingen op zoek naar persoonlijke vertellingen, historische anekdotes, pikante roddels, kinderdromen... Die informatie werd doorgespeeld aan auteurs en tekenaars met de bedoeling om verhalen te concipiëren die voldoende aansloten bij hun leefwereld om de buurtbewoners bij de inhoud te betrekken.

Engeltjes op zondag, boefjes in de week doet even vervreemdend als vertrouwd aan. Een man en een vrouw krijgen op een dag 21 kinderen, de kinderen ontspringen min of meer letterlijk aan de schoot van de vrouw en zijn klaar om zich uit te leven. Helaas zijn ze net niet met genoeg om twee mooie voetbalploegen te vormen, maar daar vindt Rosa Soepkar wel iets op. Het verhaal maakt rare kronkels, maar tekent tegelijkertijd de herkenbare situatie uit van een kroostrijk gezin in een wat benauwende wijk met nagenoeg identieke hui…Lees verder
Een vrouw bevalt van twintig kinderen tegelijk, tien jongen en tien meisjes. Na een dag komt nummer eenentwintig er achteraan, maar het is niet duidelijk of dat een jongen of een meisje is. De kinderen vragen moeder om nog een kind opdat ze twee elftallen hebben en ze kunnen voetballen. In de straat komen een soepkar en een ijskar en uiteraard willen de kinderen erg graag ijs maar hebben ze geen geld. Na een geheimzinnige actie (raadsels moeten raadsels blijven) hebben alle kinderen hun ijsje "...al proefde je er nog wel een beetje de soep doorheen". Ze vragen de soep en ijsverkoopster om een tweeëntwintigste speler; zij boetseert dan een mooi rose varkentje dat perfect kan keepen. Lucy het varkentje wordt in de ijskast bewaard en iedereen leeft nog lang en gelukkig. Een absurdistisch verhaal, zowel qua gegeven als qua illustraties. Groteske vormen geven het geheel een wat surrealistische sfeer. Een bijna vierkant prentenboek waarvan de platen ruim een bladzijde beslaan; daarnaast sta…Lees verder

Over Gerda Dendooven

Gerda Dendooven (Marke, 10 mei 1962) is een Belgische kunstenares, die vooral bekend is geworden door haar boekillustraties.

Biografie

Dendooven volgde na haar middelbare school de opleiding Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. In het begin van haar carrière begeleidde ze gedurende enkele jaren kinderkunstateliers in musea. Sinds 1992 geeft ze les Illustratie in Gent. Daarnaast illustreert en schrijft ze kinder-, jeugdboeken en theaterstukken. Dendooven werkt voor verschillende uitgeverijen, tijdschriften en in opdracht. Zelf speelt ze ook theater in het theatercollectief "Jenny" en heeft ze meegespeeld in het kindertheaterstuk van HETPALEIS Bremen is niet ver uit 2001. In 2007 is ze benoemd tot Kinderconsul namens de Belgische Stichting Lezen.

Gerda Dendooven is de levenspartner van typograaf en vormgever Gert Dooreman met wie ze twee dochters heeft.

Sti…Lees verder op Wikipedia