Boek
Nederlands

De zoete zusjes gaan op vakantie

Hanneke de Zoete (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De zoete zusjes gaan op vakantie
×
De zoete zusjes gaan op vakantie De zoete zusjes gaan op vakantie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) gaan met hun ouders en broer op vakantie naar Ameland. Ze bouwen er zandkastelen, bezoeken een vuurtoren en Saar vindt flessenpost. Tien korte (voorlees)verhalen met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Titel
De zoete zusjes gaan op vakantie
Auteur
Hanneke de Zoete
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos, © 2021
91 p. : ill.
ISBN
9789043922760 (hardback)

Besprekingen

De Zoet Zusjes Saar (9) en Janna (6) gaan met hun ouders en broer op vakantie naar Ameland. Ze bouwen er zandkastelen, bezoeken een vuurtoren, fietsen heel wat af én Saar vindt echte flessenpost! De Zoete Zusjes zijn bekend van het YouTube-kanaal met filmpjes waarin ze met hun familie avonturen beleven of sketches doen. Dit mooi verzorgde boek staat vol gezellige vakantiebelevenissen. De tien verhalen volgen eenvoudig de vakantiedagen. Nergens wordt het echt spannend, maar het is fijn om in de warme wereld van dit gezin te verdwijnen. Spelenderwijs geeft het heel wat informatie over de Wadden(eilanden), vuurtorens, vissers en wat maar met de zee te maken heeft. Rijkelijk geïllustreerd met vooral kleine kleurenillustraties. Eerder verschenen ‘De Zoete Zusjes zoeken een schat’ (2020) en ‘De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas’* (2020). Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete (Bilthoven, 15 september 1981) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster bekend van de boeken over De Zoete Zusjes.

Levensloop

De Zoete was veertien jaar leerkracht op een basisschool, vanuit daar wist ze hoe belangrijk het is dat er leuke boeken voor kinderen zijn en zou ze zelf graag willen schrijven. In 2019 maakte De Zoete haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes.

De Zoete heeft twee dochters die samen een YouTube-kanaal hebben onder de naam De Zoete Zusjes dat op 2 maart 2022 ruim 565 duizend volgers telt. De kinderboeken die De Zoete schrijft gaan alle over verzonnen avonturen die De Zoete Zusjes beleven; de boeken zijn daarom ook gericht op de volgers en fans van haar dochters.

In juni 2021 won De Zoete met haar boek De Zoete Zusjes zoeken een schat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In juni 2022 kreeg De Zoete voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties